Sexe en un espai públic restringit

Una parella ignora el confinament per copular en un fotomaton del metro de Barcelona

Un vigilant de seguretat va gravar amb el mòbil una escena que, pels sindicats, escenifica la degradació del tren suburbà per la pandèmia

TMB i Mossos afirmen que l'afluència de viatgers ha descendit en un 90% i els delictes denunciats, en una proporció similar

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un vigilant de seguretat privada del Metro de Barcelona va sorprendre i va gravar una parella saltant-se el confinament per mantenir relacions sexuals a l’interior d’un fotomaton de l’estació de Plaça Espanya. Segons el secretari organització del Sindicat Professional de Seguretat Privada, Ignacio Arroyo, l’escena va ser capturada ahir dimarts cap a les 18.00 hores. El coit entre dues persones, també alienes a les restriccions de mobilitat per al tren suburbà, té lloc en un espai públic que, segons els sindicats de treballadors de seguretat, s’ha degradat en paral·lel a la pandèmia. Una versió que no coincideix amb la de TMB i els Mossos d’Esquadra. 

Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) confirmen que, malgrat que l’episodi no va ser comptabilitzat com una incidència, sí que consta que un vigilant va cridar ahir dimarts l’atenció a una parella en aquesta estació que, efectivament, va ser sorpresa intimant a la màquina de fotografies. 

En el vídeo s’escolta dir a l’home des de darrere de la cortina aquesta frase: «Ens estem fent una foto». El vigilant respon amb un «sí, clar». A continuació es veu com inicia el moviment de pujar els calçotets i, conscient que la cortina deixa al descobert les cames, reflexiona i promet que de seguida marxen. 

L’episodi, o l’anècdota, per a Arroyo reflecteix el deteriorament que està patint el metro durant els últims dies. L’afluència d’usuaris ha descendit en picat, però la presència de persones conflictives –entre els quals hi ha també un percentatge preocupant de menors estrangers no acompanyats, ‘menes’– que no accepten el confinament s’ha mantingut i ha provocat un paisatge a l’interior del metro que inquieta aquests treballadors. 

Des del sindicat ADN, Sergio Sánchez coincideix amb Arroyo i afegeix que han avisat a la Generalitat que han notat que els carteristes que encara actuen malgrat les restriccions busquen robar targetes de crèdit –a través de robatoris violents, ja que sense aglomeracions és gairebé impossible furtar en la distracció– des que els bancs han augmentat el límit de pagament sense introduir el codi de seguretat en una mesura presa per prevenir el contagi. 

TMB i Mossos asseguren que l’afluència i els delictes es desplomen

Des de l’inici de les mesures de restricció de mobilitat, segons TMB, l’afluència d’usuaris al metro de Barcelona s’ha desplomat. Ahir dimarts, sense anar més lluny, el total de viatgers que es van desplaçar per la xarxa va ser només el 8% d’un dia feiner normal. És a dir, «la demanda del servei ha descendit en un 92%». En sentit contrari, l’oferta de trens es manté al 60% fins a les 9.00 hores del matí per impedir aglomeracions que forcin els usuaris a incomplir els protocols de seguretat per prevenir el contagi de coronavirus. 

Notícies relacionades

Els delictes també s’han reduït en una proporció semblant a l’afluència de viatgers, segons les dades oficials dels Mossos d’Esquadra. Tant perquè ha descendit l’acció dels carteristes –que necessiten aglomeracions per actuar– com perquè han baixat també baralles i comportaments incívics. 

L’anunci d’ATM que entre el 2 i el 9 d’abril el metro serà gratis per a treballadors de serveis essencials –la resta de gent no el pot utilitzar perquè hauria d’estar confinada– obligarà a augmentar els controls de seguretat privada i policials en els accessos. Una mesura que, segons espera TMB, ajudi també a reduir escenes com la del sexe de la parella del fotomaton.