MOBILITAT EN ESTAT D'ALARMA

El Govern anuncia una reducció de la freqüència del transport públic de fins a un 67%

El departament del conseller Calvet i operadors només contemplen reforçar si la demanda a primera hora ho requereix

metro-badal

metro-badal

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquesta tard noves mesures relacionades amb el funcionament dels serveis de transport públic de viatgers per combatre la propagació del coronavirus. Entre d’altres, el departament i els diferents operadors, després de valorar l’afluència a la xarxa durant aquesta primera jornada laboral amb l’estat d’alarma en marxa, han decidit reduir a partir de demà la freqüència horària entre un 33% i un 67%.

En un comunicat argumenten aquesta reducció assegurant que la demanda durant la jornada d’avui ha descendit en un 75%-90%, si bé admeten reduccions menys significatives «en moments puntuals». Amb tot, assegura el text, aquesta forquilla de reducció es concretarà «en funció de les necessitats de cada operador i, molt especialment, a la demanda en hora punta» com ja va avançar al Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) al migdia. En altres paraules, els operadors només contemplen reforçar les línies si és necessari per mantenir una ocupació en un terç de la capacitat màxima, com recomanen les autoritats sanitàries per evitar les possibilitats de contagi.

Línies sense demanda, anul·lades

Notícies relacionades

Entre les mesures també destaca la inclusió d’un missatge que desaconsellarà viatjar amb els bitllets comprats ‘online’ i la supressió de línies que tinguin una demanda «gairebé nul·la», especialment si hi ha alternatives de desplaçament, sempre que es comuniqui prèviament al departament de Territori.

L’impacte econòmic que puguin causar aquestes mesures, detalla el comunicat, serà assumit per la Generalitat «amb les partides que s’habilitin per fer front a l’emergència».