CONFLICTE POLÍTIC

Final temporal dels talls a la Meridiana per l'epidèmia de coronavirus

El col·lectiu independentista anuncia que aquest divendres no hi haurà protesta i medita suspendre-la durant dues setmanes

zentauroepp52761551 bcn soc pol meridiana200312204901

zentauroepp52761551 bcn soc pol meridiana200312204901

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un dia després que aquest diari destapés que la Conselleria d’Interior oculta que els Mossos d’Esquadra van redactar dos informes en els quals es demanava explícitament el final dels talls de l’Avinguda Meridiana, el col·lectiu independentista ha anunciat que cessa temporalment la seva mobilització. 

Després de 151 talls de trànsit consecutius en aquesta artèria, una de les principals de la ciutat, aquest divendres se circularà sense obstacles per primera vegada però no serà perquè el conseller Miquel Buch hagi decidit atendre l’Ajuntament de Barcelona –que l’hi ha sol·licitat en reiterades ocasions– o perquè ja sigui públic que ho aconsella la seva policia. El final dels talls a la Meridiana arriba a causa d’epidèmia de coronavirus que ha obligat el govern espanyol a declarar l’estat d’alarma. 

En un comunicat, divulgat a través del canal de Telegram ‘Anonymous Catalonia’, el col·lectiu ‘Meridiana Resisteix’ anuncia que les persones habituals dels talls han decidit «desconvocar» les protestes i començar una enquesta sobre com procedir durant «les dues pròximes setmanes». 

Notícies relacionades

La decisió l’han pres, segons aquest comunicat, «per garantir» la seva «seguretat», ja que molts dels participants tenen «fills» o «familiars d’edat avançada» als quals no volen «posar en perill». «No és cap adeu», avisen, perquè els talls «tornaran quan la situació es normalitzi». 

Els Mossos proposaven en els seus informes que la concentració independentista se celebrés a l’esplanada de l’estació de Renfe de Sant Andreu Arenal, sense tallar el trànsit de la Meridiana. Defensaven aquesta proposta per l’afectació que provoquen els talls diaris tant als milers de conductors que tornen de treballar com al negoci del teixit comercial de la zona. També perquè les últimes setmanes havien augmentat la presència d’encaputxats, les fogueres en la via pública i els enfrontaments entre manifestants i policies i entre manifestants i conductors. Segons la policia catalana, l’ambient de crispació creixent –en part pel rebuig que generen els talls en alguns ciutadans, que en almenys dues ocasions han agredit a concentrats– apressava a aturar els embussos a la Meridiana.