iniciativa

El passeig de Gràcia popularitzarà la seva millor gastronomia durant 11 dies

Passeig de Gourmets torna aquest dijous amb participació rècord de 21 restaurants

El festival proposa platets, menús i experiències per donar a conèixer les seves cuines

zentauroepp52690809 barcelona200308195742

zentauroepp52690809 barcelona200308195742

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Un plaetet de cap i pota amb cigrons i llagostins, o un de rosbif de magret d’ànec amb bolets de card confitats i glacejats, per obrir boca. Afegits a una copa de cava o una cervesa, per 7 euros, es convertiran des d’aquest dijous i fins al dia 22 en l’excusa perfecta per descobrir els sabors que amaga el passeig de Gràcia. A més d’aquestes propostes de l’Hotel Majestic o a Casa Fuster, respectivament, el festival Passeig de Gourmets arriba al tercer any de vida amb un rècord de participació al reunir 21 restaurants i molts dels millors xefs de la ciutat. 

Proposta de l’Hotel Monument

Aquests onze dies de cuina vertiginosa volen acostar a la ciutadania el talent i el repertori de plats que fa especial aquest eix d’or de les compres de Barcelona. Com resumeix Luis Sans, president de l’Associació Passeig de Gràcia, que ha instigat la iniciativa, el vial del ‘shopping’ no té parangó a l’integrar a les seves files les marques ‘top’ del luxe, a les grans cadenes populars, a la millor gastronomia local i molta oferta cultural. Però potser les joies dels seus fogons siguin desconegudes per a molts barcelonins que aquests dies tindran de passada l’oportunitat d’endinsar-se en els seus millors hotels. La majoria dels participants són ciutadans o catalans que s’hi desplacen expressament, emfatitza.

I és que la temptació s’amaga gairebé sempre en establiments de cinc estrelles. Per això, una de les seves grans xefs, Carme Ruscalleda (Moments, a l’hotel Mandarin Oriental) ja va destacar el mes passat com a portaveu del col·lectiu durant la seva presentació que la cita del paladar era una ostentació de talent i també una constatació de com la gastronomia «suma i acosta la gent». Com a mostra, les dades de l’any passat, amb 12.000 platets servits i 4.000 menús degustació, que aquest any s’esperen superar.

Recorregut atòmic

La cara més popular d’aquest muntatge és la Ruta de Platets, que permetrà tastar des de divendres (en format d’una mica més de mitja ració) la cuina de Martín Berasategui, Nandu Jubany o Aurelio Morales, entre d’altres, recorrent els 14 establiments participants. El repertori ja accelera les glàndules salivals. Per citar-ne alguns exemples: Alma Barcelona (calçots en tempura amb romesco), Café de la Pedrera (còctel de salmó marinat amb esfera de iogurt), Claris Hotel & Spa (crema d’api de fulla, anisats, pop, rovell d’ou i kimchi), H10 Casa Mimosa (caneló de melós de vedella amb beixamel trufada), Santa Eulalia The Bistrot (cors de carxofa amb vinagreta de Jabugo, formatge manxec i oli trufat), Restaurante Solomillo (filet Strogonoff amb cruixent d’arròs pilaf)... El preu inclou una cervesa Estrella Damm o una copa de Juvé & Camps.

Platet de l’Hotel H10 Melindrosa

Notícies relacionades

La segona pota de Gourmets són els menús degustació que han elaborat alguns dels establiments, amb un preu tancat de 50 euros, per sota del cost habitual. Mentre que l’experiència ‘top’ són els duos de cuiners elaborant sopars a quatre mans. En aquesta ocasió, a Casa Fuster hi haurà una gran nit de cuina catalana (Oriol Canillas s’afegeix a Marc Ribas); a La Terraza del Claris es promet avantguarda i vistes de vertigen (Aurelio Morales s’alia amb el també estrellat Miguel Ángel Mayor); al Virens (Hotel Almanac) el duo l’integren Sergio Ruiz i Rodrigo de la Calle, especialista en vegetals de proximitat i creador de la gastrobotànica; a l’Oria (Monument Hotel) Barcelona i Bilbao van agafades de la mà amb Martín Berasategui i Xabi Goikoetxea; mentre que al Solc, del Majestic, la tradició catalana la firmaran Nandu Jubany i Fina Puigdevall (del biestrellat Les Cols, d’Olot).

La programació també inclou una dotzena de tallers i xerrades, alguns gratis, prèvia inscripció. Tota l’oferta es pot consultar a la web passeigdegourmets.com

Temes:

Restaurants