POLÈMICA ENTRE AJUNTAMENTS

Colau critica Ayuso per voler arrabassar-li el Mobile a Barcelona

Acusa la presidenta madrilenya de fomentar la polèmica: «Tristament ens està acostumant a declaracions confrontatives i incendiàries»

Collboni la convida a buscar noves oportunitats de fires per a la capital d'Espanya i que «deixi de copiar o robar idees als altres»

zentauroepp50571768 pla curt de l alcaldessa de barcelona ada colau durant el pl191025121656

zentauroepp50571768 pla curt de l alcaldessa de barcelona ada colau durant el pl191025121656 / Aina Marti

1
Es llegeix en minuts
Laura Toledano / Cecilia Guillermo

Aquest dijous Ada Colau ha contestat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després que aquesta advertís que el seu Govern es proposa aconseguir que el Mobile World Congress deixi de celebrar-se a Barcelona i es traslladi a Madrid. «Estem preparats per acollir el Mobile. Anirem a totes», ha afirmat Ayuso en un esmorzar organitzat per Europa Press.

En declaracions a La Sexta, Colau ha afirmat que Ayuso «tristament ens està acostumant a declaracions confrontatives i incendiàries», i ha assegurat que amb aquesta nova idea «està demostrant un desconeixement total de la relació institucional amb el món econòmic». Segons Colau, Ayuso «demostra que no sap com funciona la celebració de grans congressos» perquè «el que menys li agrada a aquesta activitat econòmica és que hi hagi confrontació i el que vol és que hi hagi col·laboració».

Notícies relacionades

En el seu perfil de Twitter, l’alcaldessa ha assegurat que «Ayuso alimenta la confrontació i la polèmica. No és el camí». «Anys de feina dura i col·laboració entre administracions. Aquesta és la clau dels esdeveniments d’èxit com el Mobile World Congress que la senyora Ayuso sembla desconèixer», li ha escrit a les xarxes socials.

La voluntat de les empreses

El primer tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Jaume Collboni, també ha comentat la declaració d’intencions de la presidenta madrilenya: «Convido Ayuso a buscar noves oportunitats i propostes, a buscar noves fires i congressos per a la seva ciutat, com fa constantment Barcelona, i que deixi de copiar o robar idees als altres». El socialista ha defensat que el Mobile no se celebra a la capital catalana «només perquè vulguin els barcelonins», sinó també per voluntat de les empreses, els participants i «tot aquell que vol fer de la ciutat una capital de la indústria digital». La fira, ha dit Collboni, fa més d’una dècada que se celebra a la ciutat comtal i en forma part de la mateixa forma que la identitat del congrés està vinculada a Barcelona. El tinent d’alcalde s’ha mostrat «convençut» que la d’aquest any serà «una de les millors edicions de la història del Mobile».