SOBRE LES BAIXES EMISSIONS

Colau respon a Ayuso: «La contaminació mata»

Díaz Ayuso va afirmar aquest dimarts que «ningú ha mort» per contaminació a Madrid al no ser «real» l'alarma per a la salut pública

ser / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va afirmar aquest dimarts que «ningú ha mort» per contaminació a Madrid al no ser «real» l’alarma per a la salut pública, recalcant que la comunitat «està fent les coses correctament» per buscar cada vegada més «ciutats més verdes i netes». L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha deixat passar el comentari de la política popular i ha aprofitat la implantació de la zona de baixes emissions (ZBE) a la ciutat per contestar-li: «El negacionisme mata». 

Notícies relacionades

«Digui el que digui  Díaz Ayuso, no hi ha marge per al negacionisme: la contaminació mata. La Zona de Baixes Emissions que avui estrenem a Barcelona és una de les accions necessàries per protegir la salut de les persones i del planeta», ha escrit l’alcaldessa en el seu perfil de Twitter. 

Barcelona ha posat en marxa des d’aquest 2 de gener del 2020 –primer dia feiner– la ZBE i a partir del mes d’abril començaran a imposar-se multes d’entre 100 i 1.800 euros als vehicles més contaminants que circulin per aquesta zona restringida. Amb aquesta mesura, les administracions implicades esperen reduir en un 15% els nivells de contaminació. La restricció i el sistema de vigilància de càmeres que vetlla pel compliment de la norma s’aplica des del 2 de gener, ja que és el primer dia feiner de l’any.