ciutat vella

12 detinguts per traficar amb drogues a la Fira del Port Vell i la Rambla

Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Urbana van fer un dispositiu conjunt contra els venedors d'estupefaents

Nou dels detinguts eren immigrants sense papers que ja tenien antecedents per vendre drogues

mossosrambla

mossosrambla

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell

Un operatiu policial conjunt entre Mossos, Guàrdia Urbana i la Policia Nacional durant la nit de dijous a la Fira de Nadal del Port Vell i els voltants de la Rambla se salda amb 12 detinguts. El dispositiu es va activar per evitar la venda d’estupefaents a petita escala als vianants que passegen als voltants de la fira i la Rambla. 

Dels 12 detinguts, els agents van agafar ‘in fraganti’ dues persones que estaven traficant amb drogues. Un tercer va ser detingut perquè ja pesava contra ell una ordre de detenció judicial. I les nou persones restants van ser detingudes per la Policia Nacional perquè residien a Espanya de forma il·legal, i ja tenien antecedents de tràfic de drogues. Segons exposa l’ajuntament en una nota de premsa, «la majoria són homes que detecten turistes i els acompanyen a punts de distribució de drogues que estan situats al barri del Raval». 

Notícies relacionades

El dispositiu es va iniciar a les vuit de tarda i va acabar a les dotze de la nit d’aquest divendres. Els agents han activat el dispositiu Ubiq, que es basa a actuar de manera sorprenent al llarg de tota aquesta artèria de la ciutat i desplegar efectius policials, uniformats i de paisà, a fi d’identificar i localitzar multireincidents que es dediquen a robar o cometre robatoris violents en aquesta zona de lleure nocturn que diàriament reuneix centenars de milers de persones que visiten la capital catalana. Aquesta vegada, no obstant, els detinguts no estan relacionats amb els robatoris. 

En els últims 10 dies, prop d’un milió de persones han visitat la Fira del Port Vell, que s’ha convertit en un pol d’atracció turística, i per extensió, delinqüencial.