ACORD SOBRE LES ORDENANCES FISCALS

Els eixos comercials de Barcelona demanen a l'ajuntament ajornar la votació de la taxa de terrasses

Demanen una nova ronda de consultes perquè creuen que l'increment acordat tindrà «efectes negatius»

zentauroepp50854706 bcn blai191111174812

zentauroepp50854706 bcn blai191111174812

1
Es llegeix en minuts

Els eixos comercials de Barcelona rebutgen la taxa de terrasses ques’aprovarà divendres amb els vots del govern de Colau, ERC i l’abstenció de JxCats’aprovarà ColauERC JxCat. Segons han fet públic en un comunicat conjunt, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, l’increment acordat entre BComú, el PSC i els republicans «tindrà irremeiablement efectes negatius» sobre el comerç de la ciutat.

Notícies relacionades

A més, alerten que l’augment de la taxa acabarà traduint també en un encariment dels preus deixant «fora de l’abast de tothom» la restauració i les terrasses. Per tot això, demanen una nova ronda de consultes amb el sector i ajornar la votació de l’ordenança que regula la taxa fins al gener.

«Molts bars i restaurants deixaran de ser viables i els eixos comercials perdran atractiu, diversitat d’oferta i dinamisme», lamenten mostrant el seu «desacord» amb la iniciativa pactada. Segons va explicar la regidora socialista Montserrat Ballarín, el paquet d’ordenances que s’aprovarà aquest divendres inclourà la taxa de terrasses, reduïda un 33% respecte a la proposta inicial després de pactar-ho així amb ERC.