SEGURETAT

Barcelona anuncia la convocatòria de 260 places per a la Guàrdia Urbana

El govern municipal es compromet a crear 1.000 noves places quan acabi el mandat

zentauroepp51371749 191214140025 / maitecruz

zentauroepp51371749 191214140025
zentauroepp49383712 07 02 2019 un agent de la gu  rdia urbana de barcelona  recu190816090546

/

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la convocatòria de 260 places per a la Guàrdia Urbana. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que l’ampliació de la plantilla formava part de l’acord de govern dels comuns i el PSC. L’objectiu és crear 1.000 places noves quan acabi el mandat.

L’alcaldessa, acompanyada pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el tinent de Seguretat, Albert Batlle, ha remarcat la importància de la policia local per garantir la «convivència i la seguretat». «Una ciutat tan important, estimada internacionalment, i tan intensa, amb tanta activitat», ha afirmat Colau, implica «complexitat» i requereix una policia amb «tots els recursos necessaris».

Colau, durant la seva compareixença, ha fet referència a les retallades que han patit els serveis públics en els últims anys i al complex context polític actual, amb tensions entre les administracions. «Malgrat tot, l’ajuntament no s’ha parat i està fent els deures», ha dit l’alcaldessa, per tot seguit demanar que el Govern de la Generalitat faci el mateix, ja que són els que tenen la competència principal en matèria de seguretat, perquè segueixin augmentat la dotació de Mossos a la Ciutat. «A finals d’estiu es van incorporar uns 300 mossos més, però no n’hi ha prou», ha afirmat.

Perspectiva de gènere

Notícies relacionades

Actualment les dones representen el 12% de la plantilla de la Guàrdia Urbana. De les 205 persones que s’estan formant a l’Institut de Seguretat Pública, 65 són dones, el que representa gairebé un 30%. «Seguim lluny de la paritat però estem veient un canvi de tendència», ha dit Colau, que ha anunciat que estan revisant la manera com es planteja la convocatòria perquè «estem revisant la manera de fer aquesta oferta pública per aconseguir la paritat» i que així aquest servei públic «s’assembli a la població».

En aquest sentit, Batlle ha destacat que la nova convocatòria ja no inclourà alguns requisits com l’alçada, que fa referència a un estereotip de policia antiquat i pot ser discriminatori quan se n’exigeix una que actualment està per sobre de la mitjana de la població. També ha anunciat una campanya de difusió pensada en les dones, si bé també ha matisat que no es fixen cap quota femenina al cos. «Volem oferir un servei amb perspectiva de gènere, amb tota la sensibilitat», ha dit Batlle.