Els Mossos localitzen sense vida el nadó llançat al Besòs

Feia 72 hores que els equips d'emergència buscaven el nounat

cadaverbebe

cadaverbebe

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han localitzat aquest divendres sense vidael nadó llançat dimarts al riu Besòs a l’altura de Sant Adrià. El nounat va ser abandonat pel seu pare aquell dia a les sis de la tarda. El cos del petit ha sigut detectat pels gossos en un canyar que acabaven de segar els equips d’emergència per buscar-lo.

Amb aquesta troballa ha finalitzat una recerca agònica de 72 hores que ha comportat un desgast «físic i psicològic enorme» per a tothom, en paraules de la intendenta Montse Estruch, a càrrec d’un dispositiu en què han participat MossosBombersPolicia local de Sant Adrià de Besòs i, des del mar, Guàrdia Civil Salvament Marítim.

Aquest divendres els equips d’emergència havien adoptat una estratègia diferent: tallar canyes i joncs de la riba més pròxima on el nadó va ser abandonat pel seu pare. Després de fer-ho, els cercadors han recorregut l’espai segat sense percebre res. Després, han utilitzat els gossos. Un dels tres gossos ha marcat un punt. Ha sigut necessari activar la policia científica per «confirmar» que es tractava de la criatura. Faltaven pocs minuts per a les dues de la tarda. 

El pare va abandonar el nadó a l’aigua i el corrent el va arrossegar fins al canyar. Per poder detectar-lo transcorreguts tres dies ha sigut clau que el cabal del riu hagués descendit i que la zona on es trobava ja no estigués coberta d’aigua. En cas contrari, els gossos probablement no haurien sigut capaços d’olorar-lo. 

Les esperances de trobar-lo amb vida ja eren molt escasses perquè la hipòtesi més plausible era que el corrent, que dimarts a la zona en què va ser llançat a l’aigua baixava amb una profunditat de 140 centímetres, hagués arrossegat el cos fins a la desembocadura del riu. Per aquesta raó, unitats aèries i subaquàtiques participen des de dimecres a primera hora en la recerca des del mar. 

Notícies relacionades

Els pares del nadó desaparegut, tots dos de 16 anys, eren nòvios i van mantenir l’embaràs en secret. No l’hi van comunicar a ningú del seu entorn immediat. Dilluns passat, la parella va reservar una habitació en un hotel i la dona va donar a llum el petit. Dimarts a la tarda ell es va desplaçar fins a la vora de Sant Adrià de Besòs i va abandonar el nounat a l’aigua.

Diverses persones van veure els fets i van trucar al telèfon d’Emergències 112. Es van activar diverses patrulles policials, que al final van trobar el pare del nadó, que al final va acabar confessant. El jutge de guàrdia va ordenar que ingressés en règim tancat en un centre de menors.