ICONA DE LA CIUTAT

El TSJC admet el recurs dels veïns de la Sagrada Família a la llicència d'obres

Impugnen el pla urbanístic especial del temple que suposaria demolicions en dues illes

fcasals42667313 barcelona 25 03 2018  barcelona   turistas de semana santa  181208171518

fcasals42667313 barcelona 25 03 2018 barcelona turistas de semana santa 181208171518

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Junta Constructora de la Sagrada Família començarà a negociar aquest mes amb l’Ajuntament de Barcelona les possibles afectacions que tindrà l’edificació de l’escalinata de la Façana de la Glòria, fet que pot suposar l’expropiació de finques de l’entorn.

Així ho ha explicat en roda de premsa el president de la Junta Constructora, Esteve Camps, que ha assegurat que les converses amb el consistori començaran després de les festes de la Mercè, tal com van pactar el juny passat, quan finalment es va concedir la llicència d’obres.

La construcció d’aquesta escalinata, que donarà al carrer de Mallorca, està banyada de polèmica perquè l’execució del projecte suposa afectacions en la via pública i podria comprometre diverses vivendes de la zona. Aquesta situació va fer que els veïns del barri, integrats en la Plataforma d’Afectats per la Sagrada Família, presentessin un recurs contra el pla especial urbanístic promogut per la Junta del temple que va aprovar l’Ajuntament i que ha sigut admès a tràmit avui mateix pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Camps ha evitat pronunciar-se sobre això, però s’ha mostrat convençut que aconseguiran posar-se d’acord amb el consistori barceloní: «Si durant 130 anys no hi va haver acord i en dos anys ho hem aconseguit, ¿per què no n’hi també amb el carrer de Mallorca?», ha assenyalat. Segons el president, les negociacions van començar amb l’equip de l’exalcalde Xavier Trias, davant del qual van accedir a reduir la mida de les escalinates «mig metre per cada costat».

Voladís

No obstant, la mediació amb l’equip de l’alcaldessa Ada Colau no serà tan senzilla, ja que els responsables de la Sagrada Família insisteixen a desenvolupar les obres tal com les va projectar Antoni Gaudí, la qual cosa inclou –garanteixen– un gran voladís sobre el carrer de Mallorca.

«S’ha dit que Gaudí no havia dibuixat aquesta escalinata, però és fals. El 1916 va presentar els plans del temple amb els segells municipals i ja figuren les escales», ha asseverat abans d’agregar que, qui dubti d’això, «que s’acosti a l’arxiu municipal de Barcelona».

Notícies relacionades

La Junta Constructora ha revelat també que convocarà un concurs públic per seleccionar els artistes encarregats de confeccionar el centenar d’elements que integraran la Façana de la Glòria, una de les poques parts del temple que restarà per acabar quan la construcció arribi a la seva fi el 2026.

Per a això, han contractat un equip de teòlegs perquè assessorin els artistes en la seva tasca i els ajudin que la Sagrada Família sigui –tal com volia Gaudí– «una Bíblia de pedra». «És necessari representar exactament el que Gaudí ens va dir, però no és el mateix en el segle XIX que en el XX», ha argumentat.