TRADICIÓ D'AGOST

Toni Rovira dona el tret de sortida a les festes de Sants

El barri popular agafa el relleu de Gràcia amb 14 carrers engalanats en un ambient bastant més familiar

Dilluns es coneixerà el guanyador del concurs i les activitats s'allargaran fins al diumenge 1

zentauroepp49550410 barcelona sants190824210500

zentauroepp49550410 barcelona sants190824210500 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts

La festa major de barri més popular de Barcelona –la de Gràcia ja fa anys que va deixar enrere aquesta categoria per convertir-se en una altra cosa, malgrat que els sàpiga greu als seus veïns– ha començat aquest dissabte amb l’esperat pregó de l’actor i presentador Toni Rovira alparc de l’Espanya Industrial, l’epicentre de les activitats centralitzades dels festejos a Sants. En aquesta edició, 14 carrers competeixen per ser el més ben guarnit del barri, amb decorats una mica més senzills que els de la seva sempre predecessora Gràcia, però que els veïns sens dubte poden disfrutar molt més, sense les grans aglomeracions que caracteritzen les festes de Gràcia.

El veredicte es coneixerà dilluns a dos quarts de vuit de la tarda al mateix parc. 

Visitants al carrer Alcolea de Dalt, un dels carrers engalanats de les festes de Sants d’aquest 2019. / ÀNGEL GARCIA

Més enllà del passeig obligat pels carrers engalanats, el parc de l’Espanya Industrialconcentrarà els concerts més multitudinaris. Dimarts hi actuaran Hotel Cochambre i Hello Lilliput (a partir de les 21.30 hores). Com cada any, els diferents carrers també han programat concerts. Destaquen bandes com Pirat’s Sound Sistem (dimecres alcarrer de Vallespir de Baix) o Miquel del Roig, el mateix dia al de Comptes de Bell-lloch.

Notícies relacionades

El cartell de les festes, que no ha d’envejar res ni al dela mateixa Mercè, el firma l’il·lustrador, dissenyador i veí del barri Jordi Sales. L’obra, protagonitzada per la cultura popular i els carrers adornats va sortir vencedora entre les 43 propostes que es van presentar.

Punt lila

Com ja s’ha convertit en imprescindible, la nit d’aquest dissabte va obrir també el punt lila de les festes, que tornarà a estar en funcionament el cap de setmana que ve. Quatre persones, organitzades en parelles, vetllaran pel compliment del protocol d’actuació contra les agressions masclistes i faran tasques de sensibilització, assessorament i detecció en els diversos espais on es facin activitats. A més, les comissions organitzadores han rebut una formació específica per aplicar el protocol durant totes les festes.

Temes:

Festes