BCN demanarà un «aclariment» al TSJC sobre la resolució que anul·la la seva regulació hotelera

Janet Sanz anuncia que el consistori recorrerà la resolució si l'explicació no el convenç

La tinenta d'alcalde remarca que el PEUAT seguirà en vigor perquè la sentència no és ferma

zentauroepp49290495 grafcat2898 barcelona 1 8 2019   la cuarta teniente de alcal190801194246

zentauroepp49290495 grafcat2898 barcelona 1 8 2019 la cuarta teniente de alcal190801194246 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona demanarà un «aclariment» al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre una sentència que anul·la el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) per considerar que va entrar en vigor sense comptar amb una avaluació econòmica del seu impacte potencial. És una entre altres sentències sobre la norma, que també qüestionen altres punts del pla, com la reducció d’habitacions imposada en casos de rehabilitacions estructurals. Si l’explicació del TSJC no convenç el consistori, l’ajuntament recorrerà la sentència davant del Tribunal Suprem, va afegir Sanz.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que en el mandat anterior es va encarregar de dirigir la posada en marxa del PEUAT, va comparèixer aquest dijous per comentar la situació: “El PEUAT està vigent i per tant a Barcelona se segueix sense concedir noves llicències per a allotjaments turístics: ni per a hotels al centre ni per a pisos turístics a tota la ciutat. El PEUAT té plena eficàcia jurídica”. Sanz va remarcar que “una sola sentència” desenvolupa el concepte de nul·litat del pla, si bé va admetre que d’altres ho esmenten. Sobre la primera, va puntualitzar que va comptar amb el vot contrari d’una magistrada.

Borsa per a indemnitzacions 

Sanz va remarcar que el pla va entrar en vigor després de passar tots els filtres legals. Si s’hagués reclamat una pla d’avaluació econòmica, s’hauria afegit, va assegurar la tinenta d’alcalde, que va argumentar que el consistori compta amb «una bossa econòmica» ja prevista per a potencials indemnitzacions, i per això considera que aquest flanc està cobert.

Notícies relacionades

Segons la regidora, els serveis jurídics estan preparant la petició d’aclariment que es remetrà al TSJC, «en els pròxims dies o setmanes». Mentrestant, va insistir, «la sentència no és ferma», i per això es continuarà aplicant el PEUAT, del qual va destacar que va néixer fruit del consens ciutadà i polític, especialment de l’esquerra, ja que, va recordar, va comptar amb el suport del PSC, d’ERC i de la CUP.

I malgrat que va afirmar que sí que s’ha parlat de la situació amb alguns d’aquests partits, va descartar asseure’s a negociar «una treva» amb el sector hoteler arran de les sentències.