Empresonats des del 2016

A judici els dos empresonats pel crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona

El jutge fixa 785.000 € de fiança als acusats, Rosa Peral i Albert López

zentauroepp38491487 caso guardia urbana  albert l pez    rosa peral y pedro  vic190416164052

zentauroepp38491487 caso guardia urbana albert l pez rosa peral y pedro vic190416164052

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un jutjat de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) ha enviat a judici  Rosa Peral i Alberto López, els dos guàrdies urbans acusats d’assassinar el maig de 2017 un company del cos, en un triangle amorós, i els ha imposat una fiança de 785.000 euros.

El jutjat de primera instancia i instrucció número 8 de Vilanova ha dictat la interlocutòria d’obertura de judici oral per als dos acusats, que seran jutjats per un tribunal popular per un delicte d’assassinat.

Així mateix, tal com sol·licitava la Fiscalia en el seu escrit d’acusació, els ha imposat una fiança de 785.000 euros –sota l’advertència que s’embargaran els seus béns si no la paguen–, per garantir que indemnitzin els familiars de la víctimes en cas de ser condemnats.

A la interlocutòria, la jutge afirma que els processats van matar presumptament la parella de Rosa Peral, "en execució d’un pla preconcebut", la matinada del 2 de maig de 2017 i l’endemà abandonar el cadàver en un vehicle, al qual van calar foc, a l’àrea del pantà de Foix. 

Segons manté el ministeri públic en el seu escrit de conclusions, els dos processats, que aleshores eren amants, es van posar d’acord per assassinar, la matinada del 2 de maig del 2017, la parella de Rosa Peral al domicili de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) que compartia amb la víctima, i incriminar en el crim l’exmarit d’ella

La parella d’acusats, que es van conèixer treballant a la Guàrdia Urbana de Barcelona, van iniciar una relació sentimental ja l’any 2012, quan l’acusada estava casada i vivia amb el seu marit i les seves dues filles menors d’edat a Vilanova i la Geltrú, fins que se’n va separar el desembre de 2016. 

Mesos abans de la seva separació, afegeix el ministeri públic, Rosa Peral va emprendre una tercera relació sentimental amb el mort, també agent de la Guàrdia Urbana tot i que d’una altra unitat, que va mantenir en paral·lel amb les altres dues. 

El gener del 2017, l’acusat Alberto López va descobrir el vincle sentimental que mantenien Rosa Peral i la víctima i, en venjança, va decidir revelar-li que la dona havia estat simultaniejant les dues relacions, segons la Fiscalia, que creu que això va generar "un clima de gelosia recíproca i un creixent i intermitent distanciament emocional" entre el mort i la processada. 

En aquest context, sosté l’acusació pública, entre març i abril de 2017 els processats van iniciar un "gradual acostament, emocional primer, i sentimental després", fins que tots dos van arribar a la conclusió que el mort, "per diverses raons, obstaculitzava la seva relació i situació". 

A Vilanova i la Geltrú

Notícies relacionades

Per tot això, la Fiscalia afirma que els processats van acabar amb la vida del mort a l’interior del seu domicili de Vilanova i la Geltrú i, tot i que no precisa de quina forma el van matar, recalca que ho van fer aprofitant-se que la víctima "estava completament despreocupada de patir algun atac", per trobés a casa seva i per la "relació sentimental i de confiança" que li lligava a Peral. 

Posteriorment, i valent-se dels seus coneixements policials, els acusats van desplaçar el telèfon mòbil del mort fins a les indemnitzacions d’una urbanització de la Bisbal del Penedès (Barcelona) on residia l’exmarit de Peral, per tal d’involucrar-lo en el crim, afegeix la Fiscalia.