TÈRBOL HOMICIDI

La policia busca l'arma homicida del crim dels urbans

Durant quatre hores la jutge ha reconstruït com van succeir els fets amb els dos policies municipals empresonats

La comitiva judicial es va traslladar primer a casa de Rosa Peral i després al pantà de Foix, on va ser trobat el cadàver

L’exparella detinguda ha estat a casa d’ella, on presumptament es va cometre el crim. / ATLAS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra estan buscant l’arma, segons sembla una destral, que va ser utilitzada per assassinar el guàrdia urbà de Barcelona Pedro R., segons ha pogut saber aquest diari. Ahir tampoc es va trobar, malgrat que durant quatre hores i sota una intensa calor, els dos empresonats pel crim, els també policies municipals Rosa Peral i Albert López, van sortir de la presó per ser conduïts primer a la vivenda de la dona policia en una urbanització de Vilano-va i la Geltrú, on es va produir la mort, i després al pantà de Foix (Catellet i la Gornal, Alt Penedès), on va ser trobat el dia 4 de maig passat el cos sense vida de Pedro R., nòvio de la urbana imputada. El cadàver va aparèixer calcinat dins d’un vehicle abandonat en un camí de sorra.

BUSCANT LA DESTRAL

Fa uns dies, segons fonts coneixedores de la investigació, els Mossos es van traslladar a un bosc per buscar l’arma homicida. Segons sembla, Rosa Peral havia indicat on podien trobar la destral que, segons ella, va poder utilitzar el seu company Albert López per fer mal a qui era el seu nòvio. De tota manera, els agents de la policia autonòmica no van trobar res, malgrat que van fer excavacions a la zona indicada per la dona.

En la reconstrucció dels fets, que va durar des de les 10.30 del matí fins a les14.20 hores, tampoc es va poder aclarir on pot estar amagada l’arma. Els dos acusats, això sí, es van mantenir en les seves versions contradictòries. És a dir, es continuen acusant mútuament del crim. I de l’arma, per ara ni rastre. Aquesta prova podria dilucidar qui va pegar realment a Pedro fins a causar-li la mort.

La jutge que investiga l’assassinat havia convocat els advocats a les 9.30 del matí a les dependències judicials. Allà van ser traslladats els dos urbans empresonats. La comitiva es va dirigir a la vivenda de Rosa Peral, al carrer Llorers de la urbanització Santa Maria, a Vilanova i la Geltrú. A la casa només hi havia els dos gossos. Sota un sol abrasador, la urbana empresonada va baixar d’un vehicle. Estava més prima i portava uns pantalons negres i una camisa de ratlles blanques.

UN PARAIGUA

Els mossos la van protegir amb un paraigua de color groc cridaner. D’un altre vehicle policial va baixar, al cap d’uns minuts, el seu company Albert. No han estat junts en cap moment. Abans els mossos havien entrat al xalet un maniquí que, al final, va ser posat a terra figurant ser la víctima. La Rosa va declarar que el dia del succés va abaixar les persianes i va sentir cops suposadament comesos a la víctima per l’altre acusat. Va dir que va estar amagada dues hores i que al treure el cap va veure com netejava el terra amb lleixiu. La jutge va recrear els cops (ho van fer uns mossos) per saber si es podien sentir des d’on diu la urbana que era.

Notícies relacionades

La reconstrucció va començar al jardí amb els dos investigats. Després, a l’interior de la casa, on va ser conduïda la Rosa. Després de gairebé dues hores, aquesta dona, que ha culpat l’Albert de la mort del que era el seu nòvio, va pujar en un tot terreny. L’altre urbà pres, que va declarar que quan va arribar a casa de la Rosa el seu nòvio ja estava mort, va ser introduït en un altre cotxe policial. La dona va indicar com va portar el vehicle amb el cos del mort fins al pantà de Foix. 

La reconstrucció va continuar al camí de sorra on va ser trobat el cadàver. A les 14.20 es va acabar tot. La Rosa i l’Albert van tornar a la presó. La jutge no es va creure cap de les dues versions, i va instar a practicar un acarament, però les defenses dels agents s’hi van oposar.