ELECCIONS MUNICIPALS 26-M

Un activista irromp a crits el debat sobre vivenda dels candidats a l'alcaldia de Barcelona

El sensesostre romanès Lagarder Danciu denuncia que ha sigut agredit per la seguretat d'Ada Colau

activista pah / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El debat sobre vivenda que aquest dilluns han protagonitzat els candidats a l’alcaldia de Barcelona –Ada Colau, Ernest Maragall, Jaume Collboni, Elsa Artadi i Anna Saliente– s’ha vist interromput per la irrupció de l’activista sense sostre romanès Lagarder Danciu, que ha retret als candidats, i especialment a l’"esquerra falsa", les polítiques públiques dirigides a les persones sense llar

Danciu ha hagut de ser desallotjat i, ja a fora, i amb la boca ensangonada, ha denunciat que "la seguretat de Colau m’ha agredit". "Els denunciaré", ha dit via Twitter. 

L’activista, que no és la primera vegada que interromp actes de dirigents polítics, s’ha presentat a crits en l’acte organitzat per entitats com la PAH Barcelona, l’Observatori DESC, l’Assembla de Barris per un Turisme sostenible, el Sindicat de Llogateres, la FAVB i el diari 'Crític'.

Els candidats han interromput el debat al sentir els crits de Danciu, que era retingut per membres de seguretat. "Deixeu-me parlar, deixeu-me parlar, Ada Colau". L’alcaldessa l’ha comminat a parlar, però li ha demanat calma. "T’escolto, parla, però tranquil".

Notícies relacionades

"Vull fer una pregunta als candidats i me’n vaig", ha afirmat l’activista. "¿Quanta gent sense sostre ha mort als carrers de Barcelona? ¿Qui ens respecta?", ha continuat, sense abandonar el to alterat. Finalment, ha sigut desallotjat. "Que no li facin mal", ha demanat Saliente, que s’ha aixecat de la seva cadira.

En els minuts que ha durat l’incident s’ha pogut sentirColau  iErnest Maragall comentar el que estava passant. "Està fatal", ha dit l’alcaldessa. I Maragall ha preguntat "qui és aquest noi".  Colau ha reiterat que "està molt malament" i li ha explicat qui era Danciu. "És un clàssic, vaja", ha conclòs el candidat d’ERC.