CITA AMB LES URNES

Valls assegura que no "amaga" la seva aliança amb Ciutadans a Barcelona

L'alcaldable s'erigeix com a capdavanter del constitucionalisme per convèncer els indecisos

valls2

valls2 / Xavier Jubierre

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alcaldable Manuel Valls ha presentat aquest dimecres quatre manifestos de recolzament de diferents sensibilitats, però que coincideixen a apressar un canvi a Barcelona des delconstitucionalisme. "Ens juguem el futur de la ciutat però també el d’Espanya i d’Europa. En un moment així hem d’estar units i ser generosos, molt generosos. Barcelona no pot ser cosa de partits", ha asseverat el candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans.

En aquest sentit, i preguntat per les acusacions de l’alcaldable del PP, Josep Bou, ha insistit que no fingeix la seva aliança amb els taronges. "Jo no amago absolutament res. Em diuen que un dia estic de la mà d’Albert Rivera, un altre dia diuen que estem enfadats i que no ens parlem. És una visió de la política que porta el debat cap a baix i ho entenc, perquè no saben fer una altra cosa", ha desdenyat, i ha assegurat que ha firmat una coalició amb aquest partit.

"¿Identificar Barcelona amb un partit? ¿Creuen que Pasqual Maragall només es reivindicava com una cosa? S’equivoquen, i els candidats encara més. Jo tinc el recolzament de Cs. Va ser el partit més votat en contra de tots els pronòstics. La número 41 de la llista es diu Inés Arrimadas. És la força d’aquesta llista, perquè Cs ha fet un acte de generositat donant el seu recolzament en aquestes condicions, perquè Barcelona demana generositat", ha conclòs sobre aquest assumpte.

Recolzament dels fundadors de Cs

Un dels manifestos està firmat pels fundadors de Ciutadans, i defensa que "l’independentisme i l’activisme polític populista" del govern municipal és "ineficaç com a acció de govern i contrari a la democràcia representativa". En el text carreguen contra l’alcaldessa, Ada Colau, per "anunciar, just abans d’accedir al càrrec que desobeirà les lleis que li semblin injustes" i contra el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, per "arrencar banderes espanyoles del balcó consistorial i treure el retrat del Rei del saló de plens". 

Notícies relacionades

"Barcelona ha de treure’s de sobre un consistori que es dedica a retirar estàtues, a canviar els noms dels carrers i a aprofitar les festes nadalenques per a la satisfacció de fòbies i la propaganda ideològica, mentre la ciutat veu com augmenta la delinqüència". "Valls pot redreçar la situació i impedir que Barcelona acabi sent presa del radicalisme antisistema i el fanatisme separatista". Els signants recorden els inicis del partit el 2006 i etziben que "ara tot ha anat a pitjor i ens trobem en un moment fins i tot més perillós que aquell".

Valls s’ha dirigit als indecisos, que ha quantificat en "més d’un 30%", i ha assegurat que hi ha electors que no repetiran el seu vot en aquestes eleccions respecte als comicis generals. "Quan tinguin el vot clar els demano que a l’hora de dipositar la papereta pensin en Barcelona, en Espanya, en Europa, en les seves feines i en el futur dels seus fills", ha reflexionat. "Si no guanyem nosaltres guanyarà l’aliança de l’independentisme amb el populisme. No hi ha cap altra opció, no hi ha cap altra alternativa", ha assegurat.