ELECCIONS MUNICIPALS

El PPC proposa desfilades militars «periòdiques» a Catalunya

El candidat popular a l'alcaldia de Barcelona assegura que seria una mostra de «normalització» de les relacions amb la resta d'Espanya

zentauroepp48078144 josep bou190509142326

zentauroepp48078144 josep bou190509142326 / Gerard Artigas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, va sumar aquest dissabte una altra proposta inusual a la seva llista: desfilades “periòdiques” de les Forces Armades a Barcelona i la resta de províncies catalanes per “normalitzar” les relacions amb la resta d’Espanya, “anar tots agafats de la mà i evitar els enfrontaments”. El lloc triat per fer l’anunci va ser la caserna del Bruc de Barcelona, on se celebrava la jura de bandera de civils, a la qual va acudir com a públic perquè va dir que ja havia jurat “per a tota la vida” quan formava part de la brigada paracaigudista de l’exèrcit.

“Europa ens miraria amb més tranquil·litat, veurien que existeix normalitat”, va defensar, i va argumentar que seria “molt bonic” perquè “els militars són gent espectacular”, persones “altruistes, capaços de donar la vida” pels altres. Segons el seu parer, no proposa “res especial i espectacular”, ja que se solemnitza a Madrid. Pensant en costos aproximats, va afegir que podria ser un esdeveniment de format petit per estalviar.

Bou es va mostrar convençut que “no serà ni de bon tros l’última jura de bandera” que se celebri a Barcelona, sinó que la d’ahir és “una de les tantes mil que queden” per fer, ja que “una part molt important dels barcelonins saben i volen, i en aquest acte ho juren, que Barcelona mai sigui la capital de cap república”.

Notícies relacionades

L’alcaldable també va aprofitar la jornada per criticar que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa Ada Colau “no hagin rebut” el rei Felip VI en la inauguració de l’Automobile a Barcelona, i advertir-los que “al capital això no li agrada”.

Una altra de les mesures que va proposar per enfortir la presència de l’Estat a Catalunya va ser la creació d’una delegació del Museu del Prado a la plaça de Catalunya o portar una mostra del Museu Reina Sofia a la seu de Correus de la Via Laietana.