Festa popular

Mourad el Bannouri i Miriam Ortiz guanyen la Cursa de El Corte Inglés 2019

Més de 46.000 corredors han participat en la carrera que, per primera vegada, ha canviat el seu recorregut

El candidat a l'alcaldia Manuel Valls també ha corregut i n'ha destacat el «valor social i esportiu»

video-cursa / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

No hi ha hagut sorpreses. El marroquí Mourad El Bannouri, vencedor de la prova el 2016, i la badalonina Miriam Ortiz, guanyadora de les tres últimes edicions, s’han proclamat vencedors de la 41a edició de la Cursa de El Corte Inglés 2019.  El corredor marroquí ha tingut un registre de 32:15, i la badalonina, un temps de 38:20.

Un total de 46.382 corredors han pres la sortida sobre un nou recorregut de 10,639 quilòmetres, ja que la meta, per primera vegada en la seva història, ha estat fora del centre de la plaça de Catalunya. Aquest any, la Cursa ha col·laborat amb la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que ajuda els nens malalts de càncer i ofereix ajuda a les seves famílies.

El Bannouri (La Sansi), de 39 anys, vencedor de la prova el 2016 i des del 2017 posseïdor del rècord de la Cursa de la Mercè de Barcelona (29:23) s’ha imposat amb autoritat sobre el seu rival directe, l’hispanomarroquí Mohamed Zharouni (FC Barcelona), de 23 anys i amb una millor marca en la distància de 29:21 (2016), a qui ha superat a la meta en 36 segons.

Tots dos han sigut els grans protagonistes de la carrera masculina, ja que en l’equador del recorregut, el pas per l’Estadi de Montjuïc ja anaven junts, amb un temps de 18:33, superant en 16 segons el també marroquí Mohamed El Ghazouani (La Sansi).

Vencedora, malgrat problemes físics

Les coses no canviarien en el descens cap a la meta i El Bannouri va donar un canvi de ritme en el tram final per imposar-se per 32:15 (nou rècord de la prova), superant Zarhouni, que va ser segon amb 32:51, i El Ghazlunai va ocupar el tercer lloc del podi amb 33:53.

El primer espanyol classificat ha sigut el barceloní Albert Nogueras (ISS l’Hospitalet), en la sisena posició amb 34:37 minuts.

La badalonina Miriam Ortiz (AA Catalunya), de 34 anys, malgrat estar una mica minvada físicament per un càlcul renal, ha sigut la gran dominadora de la prova des de l’inici.

Ja en el pas per l’Estadi de Montjuïc superava en 43 segons les seves dues immediates seguidores, la menorquina Marina Bagur (ISS l’Hospitalet) i la manresana Meritxell Soler (Avinent Manresa).

En la segona part del recorregut, Soler ha llançat un fort atac sobre ella, però Ortiz ha resistit per vèncer amb 38:20 (nou rècord de la prova) superant en 27 segons la manresana, segona, amb 38:47. Tercera ha sigut Marina Bagur, amb 39:22.

Amb aquesta nova victòria en la prova, iguala les quatre d’Eva Sanz i Joaquima Casas, quedant a una de sola del rècord de la prova, en poder de Núria Pastor, amb cinc (1991 a 1995).

Valls també participa

Notícies relacionades

Qui també ha corregut la Cursa de El Corte Inglés 2019 ha sigut el candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls. Valls, alcaldable que compta amb el recolzament de Ciutadans, ha pres la sortida d’aquesta carrera amb el dorsal 43.052. El candidat ha destacat el “valor social i esportiu” de la prova i ha qualificat l’experiència com a “molt satisfactòria”.

L’ex primer ministre francès ha reiterat que l’organització d’uns segons Jocs Olímpics a Barcelona figura com “un dels seus principals reptes com a alcalde” si els barcelonins li atorguen el seu recolzament: “Serviria per donar a la ciutat una forta dosi d’il·lusió i confiança”.