Va aconseguir 170.000 euros de botí

Detingut un veterà atracador de bancs a Barcelona | Vídeo

Es tracta d'un home de 63 anys amb vinculacions amb organitzacions criminals d'Itàlia

6fb260f2-9064-4bd4-abdc-62eacfa2beb3-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han arrestat a Barcelona  un home de 63 anys, italià resident a la capital catalana, per cinc atracaments en entitats bancàries. Ha ingressat a la presó.

La investigació policial inclou el període que va des de mitjans del 2016 fins al febrer de l’any 2018. En aquest temps es van produir una sèrie d’atracaments en entitats bancàries de Barcelona que seguien un mateix patró. La informació de la qual disposaven els agents situava en els assalts  dos homes de nacionalitat italiana d’edat compreses entre els 50 i els 60 anys. Entraven a la sucursal a l’hora d’obertura i aprofitaven que algun treballador en aquell moment entrava al banc per consumar l’atracament. Els lladres sempre ocultaven el seu rostre amb cascos de motocicleta i ulleres de sol amb l’objectiu de protegir la seva identitat.

Llavors es repartien els rols: un dels atracadors adoptava un rol central i s’encarregava de fer-se acompanyar d’un dels treballadors al lloc on s’ubicava la caixa forta. L’altre s’encarregava de les tasques de vigilància.

Tranquils i violents

Els atracaments duraven pocs minuts i els lladres no s’esperaven a l’obertura retardada de les caixes fortes quan estaven tancades. Prioritzaven que l’assalt tingués una durada curta. Un dels elements que cridava l’atenció tenia a veure amb el fet que els dos homes actuaven amb molta naturalitat i tranquil·litat i no dubtaven a fer ús de la violència si se’ls complicava l’atracament.

Els policies van constatar que a Barcelona es trobaven un grup de sis persones de nacionalitat italiana, la majoria amb nombrosos antecedents al seu país. Aquests homes formaven part d’una associació criminal dedicada principalment als atracaments a bancs i furgons blindats en la dècada dels 90, tot i que també havien protagonitzat assalts a transports de joieries.

Notícies relacionades

Els agents van poder identificar un dels autors dels cinc atracaments, un home de nacionalitat italiana de 63 anys. Les comprovacions van confirmar que residia a Barcelona i que es tractava d’un atracador expert, vinculat a organitzacions criminals italianes, que en total hauria aconseguit 170.000 euros de botí.

El 25 de març els investigadors el van detenir a Barcelona. A l’entrada i registre al seu domicili se li van intervenir diversos indicis relacionats amb els robatoris. El detingut va passar a disposició judicial el dia 27 de març i el jutge d'instrucció número 31 de Barcelona va decretar el seu ingrés a la presó.