CAPGIREM BARCELONA

Anna Saliente, candidata a alcaldessa de Barcelona per la CUP

zentauroepp46800770 la candidata de la cup capgirem barcelona a l alcaldia de la190202144934

zentauroepp46800770 la candidata de la cup capgirem barcelona a l alcaldia de la190202144934 / Mar Vila

2
Es llegeix en minuts
Efe

Anna Saliente encapçalarà la llista de la CUP en les municipals a Barcelona, amb un programa que proposa “el que ningú s’atreveix”, com la desobediència i ruptura amb el “règim monàrquic espanyol, l’autonomisme català i la marca Barcelona”, i que rebutja el “relat alarmista” sobre la seguretat a la ciutat.

La candidatura de vuit persones, encapçalada per Saliente, que mantindrà el nom “Capgirem Barcelona”, ha sigut ratificada en un acte polític celebrat al centre cívic Can Felipa, al Poblenou.

Amb una trajectòria lligada sobretot a l’activisme feminista i veïnal, Saliente serà l’alcaldable d’una llista que completen, per aquest ordre, Jordi Magrinyà, Marga Olalla, Marc Cerdà, Alba Sanjurjo, Leo Bejarano, Roser Vime i Alfons Romero.

Sociòloga especialista en feminisme

Nascuda a Barcelona el 1991, al barri del Baix Guinardó, Saliente va estudiar Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment treballava en la defensa dels drets de les dones que exerceixen la prostitució al col·lectiu feminista Genera.

A més, ha sigut membre del secretariat de la CUP a Barcelona, lligada especialment a l’àrea de Feminisme i LGTBI, i també ha sigut representant en el Consell Polític Nacional de la CUP.

A l’acte també s’ha aprovat un programa amb les mateixes bases que el 2015, però “enriquit amb l’experiència acumulada en institucions i al carrer”, ha dit Saliente en la seva intervenció, en què ha deixat clar que la CUP ha “decidit posar un peu en la institució per proposar el que ningú s’atreveix a proposar”.

Model de ciutat

“Han passat moltes coses en aquests quatre anys. La necessitat de ruptura s’ha fet evident i la renúncia ja no és una opció. No renunciem a la ruptura amb el règim monàrquic espanyol, l’autonomisme català i la Marca Barcelona, a un model de ciutat construït pel capital i contra les veïnes”, ha afirmat.

Així mateix, Saliente ha recordat que l’1 d’octubre de 2017 “es va concretar de forma clara i explícita la desobediència amb la defensa de les escoles davant d’un Estat que no va dubtar a fer tot el que fes falta per mantenir la unitat d’Espanya”.

La seva candidatura aposta, per això, per una desobediència, tant en clau nacional com social, dels “marcs legals, competencials i pressupostaris”, l’“erradicació” del Règim del 78 i l’oposició a una “política de renúncies que vol fer veure que reformar l’Estat espanyol és possible” o que pretén arribar a “un nou pacte autonomista amb l’Estat” en un “pacte d’elits”.

Contra l’alarmisme

Saliente ha carregat, a més, contra els “relats alarmistes sobre seguretat que seran el mantra d’alguns candidats”, en una al·lusió directa a Manuel Valls o Josep Bou.

“No hi ha seguretat sense justícia social, si no es garanteix el dret a la vivenda i a una vida digna, i si la policia municipal es converteix en un poder fàctic”, ha dit.

Notícies relacionades

Ha destacat la “valentia” de les propostes de la CUP, com municipalitzar serveis públics, la gestió pública de vivenda mitjançant expropiacions “quan sigui necessari”, la jornada laboral de 30 hores sense reducció de salari, una Barcelona sense empreses de feina temporal i el decreixement turístic.

Però també que Barcelona encapçali “la lluita dels Països Catalans per la independència”, que “garanteixi el refugi dels presos, exiliats i perseguits polítics” i que sigui “lliure” d’institucions estatals com la Delegació del Govern, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional o l’Exèrcit espanyol.