els límits de l'humor

Betevé cancel·la l'espai radiofònic humorístic 'La Sotana' per "referències ofensives"

L'espai, que se serveix del futbol com a pretext per a la sàtira més irreverent, ja va haver de rectificar fa un mes per una nadala dedicada a Josep Maria Bartomeu

El RCD Espanyol ha presentat una queixa formal al canal de televisió per "comentaris fora de lloc contra socis i aficionats"

zentauroepp25649028 fachada btv190109180451

zentauroepp25649028 fachada btv190109180451

2
Es llegeix en minuts
I. F. / Barcelona

La direcció de Betevé ha decidit cancel·lar el programa d’humor  satíric 'La Sotana' per les "referències ofensives" que s’han fet en l’esmentat espai radiofònic. 'La Sotana', que s’emet a la ràdio pública de Barcelona des del setembre passat, és un programa setmanal d’una hora (cada dilluns de 23 a 24 h) en el qual el futbol serveix de pretext per a la sornegueria més irreverent. 

En un breu comunicat difós aquest dimecres, Betevé argumenta que, "malgrat que es tracta d’un format d’humor irreverent", alguns dels comentaris dels conductors del programa "entren en contradicció amb la línia editorial i els valors de Betevé com a mitjà de comunicació públic de la ciutat". Així ho ha transmès la direcció de Betevé a l’equip de 'La Sotana', que ahir dimarts va emetre el seu últim programa, aquesta mateixa tarda.

Queixes de Barça i Espanyol

Aquest mateix dimecres, l’Espanyol ha emès un comunicat informant que ha presentat una queixa formal a Betevé “pels comentaris ofensius i fora de lloc que s’han proferit en el programa ‘La Sotana’ contra els nostres socis i aficionats”. 

En la mateixa nota, el club blanc-i-blau afirma que la direcció del mitjà municipal “ha traslladat les seves disculpes als aficionats i a la mateixa entitat, i alhora ha anunciat la cancel·lació del programa per aquests i altres comentaris ofensius”.

Els membres de 'La Sotana', sorpresos

Notícies relacionades

Per la seva banda, els membres de 'La Sotana' s’han mostrat sorpresos per la decisió de Betevé perquè entenen que el mitjà "ja sabia el que posava en la seva programació" quan els van oferir un espai. També han remarcat el seu desconeixement després de la queixa del club blanc-i-blau i han lamentant que "no s’entengui que sigui un programa amb voluntat d’humor i sàtira". Així mateix, manifesten que la cancel·lació del programa "no suposa cap contratemps" per a ells "ja que no cobràvem d’això". L’equip de 'La Sotana', que ja ha passat per Ona de Sants i SER Catalunya, afirma que té la voluntat de continuar amb el programa –"en un altre mitjà o autogestionat"– sense canviar la seva identitat.

Burofax abans de Nadal

Abans de Nadal, 'La Sotana' va haver de rectificar per una nadala satírica dedicada al president del BarçaJosep Maria Bartomeu. El club blaugrana va fer arribar a Betevé via burofax una reclamació al mitjà de comunicació i al programa, que van haver de retirar de la seva web i xarxes socials la cançó. 'La Sotana' es va disculpar a través de Twitter i va remarcar que es tractava d’una "nadala satírica i emmarcada en el to humorístic general del programa".