tradicions

12 propostes per a un Cap d'Any fora de casa a Barcelona

Restaurants i festes multipliquen les opcions per a la nit més llarga (i cara), en què les zones VIP dels clubs arriben a cotitzar a 12.000 euros

zentauroepp46373334 nochevieja181228201204

zentauroepp46373334 nochevieja181228201204 / CARLOS GARRALAGA

5
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

L’oferta de restaurants i lleure per disfrutar de la nit de Cap d’Any segueix creixent any rere any a Barcelona davant del volum més elevat de viatgers que acull la ciutat i la tendència a les celebracions fora de casa. Els preus estan bastant estabilitzats respecte a anys anteriors davant de l’enorme competència en joc, però sempre són alts aquella nit. Els hotels més elitistes ofereixen sopars a més de 500 euros el cobert, i difícilment es troben menús per sota de 75 als restaurants més assequibles.

En l’àmbit del lleure nocturn, des de la patronal Fecasarm, Joaquim Boadas assegura que les previsions són “molt optimistes perquè la venda anticipada ‘online’ està funcionant molt bé, millor que l’any passat” i molts locals penjaran el ple. Destaca també l’èxit de les fórmules de sopar més revetlla. I arrasen les taules VIP, que aquella nit, segons els locals, solen anar entre els 300 euros fins als reservats per a petits grups que arriben als 12.000 euros. Aquestes són algunes propostes entre la infinitat de plans disponibles a la ciutat.

SOPAR FORA

-GAIG

El xef amb una estrella Michelin aposta aquest any per menús mariners i amb influències franceses, en dues versions. El de 98 euros es compon de tres aperitius (com l’amanida de contrastos i bou de mar), seguits de lluç fresc a l’‘all cremat’ i terrina de pintada amb parmentier i trufa, rematats per unes postres de xocolata i gelats cítrics. Però també desplega un menú gastronòmic de 150 euros que inclou terrina de foie i trufa, caviar imperial, ravioli de llamàntol blau, llenguado al vapor i suprema de pularda, entre altres. Amb música i brindis.

-HOTEL MAJESTIC

L’any del centenari que acaba de celebrar, l’Hotel Majestic ofereix diverses opcions gastronòmiques de cinc estrelles. No hi faltaran trufes, caviar Beluga, angules, caldereta de llagosta, filet ecològic... L’opció del seu saló Mediterrani costa 295 euros per persona, mentre que la del restaurant Solc, amb un llarg menú a base de trufa, cotitza a 385.

-IKIBANA

Tant el de Paral·lel com el de Sarrià disparen un llarg menú amb aperitius com ostres o foie; entrant de llamàntol, selecció de sushi i uramakis (inclòs el de kobe), llobarro salvatge i llom de wagyu. Per 180 euros inclou vins, postres i una ampolla de Moet Chandon per parella, a més del raïm i música en viu. 

-CASA DE TAPES CAÑOTA

En un ambient més informal, aquest local del Grup Iglesias munta un menú amb entrants com les ostres de la Bretanya, petxines variades, gambes i pernil ibèric; seguits de caneló de carn gratinat i mini tasseta de consomé, i com a principals el filet de vedella al foie o suquet de rap amb cloïsses, per 65 euros (sense begudes). Inclou postres, cotilló, raïm de la sort i una copa de cava per brindar per l’any nou.

-RAFFAELLI

Un dels restaurants imprescindibles de Gràcia proposa aquest any un menú complet de 90 euros compost per aperitiu de prosecco i canapè de salmó i caviar, ostres, carpaccio de tonyina, tàrtar de gambot, vieira saltejada sobre crema de safrà, taglioni de llagosta; sorbet, ravioli del plin farcit de Parmigiano de 36 mesos, amb consomé i làmines de trufa, i filet de cérvol al Barolo, més doble postres, aigües i cafès. 

-OSMOSI

Aquest valor segur en l’Eixample proposa un repertori de plats maridats amb vins i xampanys seleccionats: Entrants com ostra Gotier al xampany o entremès de tonyina amb peus de porc; foie-gras amb vinagre de figues; crema de trompetes de la mort, caneló de colom amb fruites gebrades, peix de roca Grenobloise, cua de porc Durco confitada amb escamarlà i caviar, dobles postres, petit fours, cafès i còctel Osmosis per 180 euros.

FESTES PER DEVORAR LES PISTES DE BALL

Nit de Cap d’Any a Opium / Arxiu / sergio lainz

-BIOCAP FESTIVAL

La gran novetat per acomiadar l’any serà la primera edició del Biocap Festival que se celebrarà en la Fira de Barcelona Gran Via amb 12 hores d’actuacions ininterrompudes a dos escenaris (de 18.00 a 7.00 hores). Encapçala el cartell Mala Rodríguez, al costat de Mafalda, ZOO, Doctor Pratsl, Iseo & DodoSound, La Sra. Tomasa, Balkan Paradise Orchestra i d’altres, a més de discjòqueis i artistes forans. Les entrades costen de 30 a 49 euros. Hi ha opció de sopar bufet ecològic tradicional o vegetarià, o bé de l’oferta culinària que oferiran diversos ‘food trucks’. 

-POBLE ESPANYOL

Un any més aquest espai es transforma en macrofesta, aquesta vegada a l’Hivernacle de la plaça major, un envelat i zona VIP. Els preus ja sense antelació van dels 45 als 80 euros segons les àrees d’accés. La festa compleix 30 anys (amb diferents instigadors) i promet tornar a ser un mix de música comercial de diverses dècades per a un públic jove i despreocupat que pot incloure des del raïm o el cotilló fins a l’últim hit a les sis del matí.

-SUTTON

Una de les discoteques clau del carrer de Tuset, Sutton, prepara un festot per a majors de 23 anys amb música nonstop de 23.00 a 6.30 hores a partir de 50 euros (taules VIP a 1.000 euros). Carlos Ramos & Gerard Roig posaran decibels a una vetllada que exigeix codi de vestimenta elegant.

-CASAL BARRI FONT D’EN FARGUES

L’equipament de barri no celebra les 12 campanades, però a partir de les 00.30 ja es pot accedir a la seva festa, que inclou un concert d’Angangas i actuació de DJ Walls a partir de les 4.00 hores. Per endavant són 20 euros i 25 la mateixa nit.

- RAZZMATAZZ

La multisala del Poblenou té l’avantatge d’oferir tants ritmes com espais té (5), en una festa amb doble opció. Els que vulguin menjar-se el raïm al costat dels baffles tenen opció d’entrar des de les 22.30 a partir de 55 euros amb copa de cava, cotilló i dos combinats; mentre que els que arribin després de mitjanit paguen a partir de 45 euros per les dues consumicions. En els dos casos, hi ha samarreta commemorativa de regal fins al final d’existències.

Notícies relacionades

-OPIUM

La discoteca més gran de la ciutat, a peu de platja, torna a muntar un tros de festa que es prolongarà fins a l’alba amb música electrònica i també hits comercials. Les entrades costen a partir de 50 euros amb una consumició, mentre que les taules VIP comencen a partir de 600 euros per a quatre persones, fins a assolir els 12.000 a la seva sala especial supervip Spy Room per a 15 persones, amb consumicions incloses.

Temes:

Festes