FINAL D'ANY

Aquestes són les celebracions de Cap d'Any més cares de Barcelona

Els hotels protagonitzen els sopars més elitistes de la ciutat i arrasen les zones VIP dels locals de lleure de moda

zentauroepp46377247 nochevieja181229133417

zentauroepp46377247 nochevieja181229133417

3
Es llegeix en minuts

Els hotels tornen a ser escenari dels sopars més sibarites de Barcelona d’aquesta Nit de Cap d’Any amb supermenús de gala que ronden els 500 euros. En canvi, les habitacions de luxe oscil·len entre els 300 euros (per a dues persones) i els més de 500, amb suites que superen els 10.000 euros. Però les discoteques també eleven el llistó de les seves zones VIP, on s’arribaran a pagar xifres de quatre zeros. ¿Les opcions més cotitzades de l’any per sopar i beure?

 A l’exclusiva terrassa del’Hotel Majestic, La Dolce Vitae, oberta només per a uns 20 clients (i sense nens), es paguen 550 euros per un menú d’alt voltatge que inclou una ampolla de Dom Pérignon per parella i ja no queden places. Els comensals prendran pizza de trufa negra, pernil de gla, angula, caviar de Beluga, caldereta de llagosta, costella de vaca rossa gallega, diverses postres i vins i acabaran ballant al saló de festes de l’hotel. El luxós establiment, que ha celebrat el seu centenari aquest any, compta amb unes altres dues opcions de 385 i 295 euros.

Daus de foie, un dels plats del restaurant Lasarte la nit de Cap d’Any.

Al restaurant Lasarte de l’Hotel Monument, la tercera estrella Michelin a Martín Berasategui ha esgotat fa setmanes la disponibilitat del seu menú (escamarlà a la brasa, daus de foie escabetxat, llamàntol blau, peix rei rostit, filet de vaca al carbó...) maridat amb vins per 530 euros.

L’Enoteca de Paco Pérez ofereix el menú més elitista del’Hotel Arts, a 435 euros més uns altres 110 si es marida amb vins o 185 si es marida amb xampany. El xef prepararà sandvitx d’anxoves i trufa melanosporum, vieira codium i parmesà, corneto de gamba vermella, sandvitx de bolets i còctel de Cap d’Any, seguits d’ou trufat i caviar, pèsols llàgrima sobre mousse de pernil pur ibèric, llagosta amb la seva americana en mar i muntanya, palometa vermella, filet de wagyu i diversos postres.

El podi està compartit amb Moments (de Carme Ruscalleda, en el Mandarin Oriental), amb un àpat maridat a 510 euros que també ja ha aconseguit el ple amb la seva proposta de coca de llamàntol; angules, safrà i all negre; caviar Beverly Hills; foie, miso, albergínia; gambes, llenties i fonoll; espardenyes amb pèsols primerencs; escórpora, moniato i ruca; cérvol amb parmentier trufat; formatge trufat i curat a San Pol... Encara tenen places al seu altre restaurant, el Blanc, a 278 euros sense comptar begudes. 

Plat d’un dels menús de Cap d’Any de l’Hotel W.

Notícies relacionades

En aquesta lliga de les estrelles, també destacal’Hotel W, la proposta de 450 euros del qual inclou una de les festes més ‘cool’ de la ciutat. Unirà alta gastronomia i show Underlword Society amb ballarins, cantants i acróbatas. A la taula: tall de foie amb garapinyats, con de txangurro amb maionesa de llima, llesca de pebrot vermell curat amb crema d’all negre, cebiche de llobarro a mitja llima, bombó melós trufat; tàrtar de llamàntol rostit al carbó, amb Bloody Mary anisat; rap en crosta amb pastanaga i coliflor rostides; èxtasi de xampany amb fruita del bosc, galtera de Waygu cuinada 72 hores, crocant de xocolata ‘Pure Caribe’, torrons i neules, vins i cotilló. Els seus altres dos restaurants compten amb dues opcions més.

A l’hora de la festa, els millors clubs de la ciutat vesteixen de luxe les seves zones VIPS amb preus que es mouen segons l’oferta i la demanda. Però, com a exemples, la discoteca Opium del passeig Marítim comercialitza les seves taules a partir de 600 euros, fins als 12.000 del seu Spy Room (per a fins a 15 persones) i diverses opcions intermèdies segons ubicació en el macroespai. Molt a prop, un dels clubs més distingits de la ciutat, el Carpe Diem, té taules a partir de 350 euros (amb una ampolla d’alcohol) i lounges a 2.500 euros. A Sutton, al carrer de Tuset, aquella nit les taules top cotitzen a partir de 1.000 euros. 

Temes:

Cap d'any