La benvinguda del 2019

Barcelona espera ple per Cap d'Any en hotels, restaurants i festes

La ciutat recupera la seva fama com a destí de Cap d'Any vorejant la màxima ocupació el 31

L'oferta de sopars i festes fora de casa es multiplica i Montjuïc estrena espectacle multimèdia

zentauroepp41449161 nochevieja181228201109

zentauroepp41449161 nochevieja181228201109 / JULIO CARBO

4
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Barcelona encarrila un comiat del 2018 efervescent, amb altíssima ocupació hotelera, enorme desplegamentd’opcions gastronòmiques i de lleurei ganes d’aprofitar el pont que brinda el calendari, beneït per amables previsions meteorològiques. Després del descens de viatgers i activitat del 2017 per la inestabilitat política, la ciutat recupera la seva fama com a destí de Cap d’Any fregant el ple als seus allotjaments, cosa que coincideix amb una presumible major demanda per part de la ciutadania amb ganes de celebrar almenys una part de la nit fora de casa.

El sector hoteler ja va avançar fa setmanes que les previsions eren molt millors que fa un any, tot i que la campanya nadalenca estava condicionada per com discorregués el passat 21-D. En dates com el Cap d’Any, milers de viatgers realitzen les seves reserves a última hora, en funció de preus i climatologia, per exemple. L’alerta de possibles atemptats a la capital catalana emesa des dels Estats Units també va fer témer una cadena de cancel·lacions. Però a dos dies de la nit de cap d’any, són molts els restaurants que ja han omplert les seves taules de gala i els hotels amb tots els seus llits venuts. 

Els sopars de gala més cotitzats de la ciutat costen aquest any per sobre de 500 €. I estan complets

Aquest sensor turístic determina en bona manera la hiperactivitat dels negocis locals, ja que encara són molts els barcelonins que opten per una vetllada casolana o que només surten després de les campanades.

Amb les xifres oficials a la mà, el Gremi d’Hotels de Barcelona preveia una ocupació mitjana des del cap de setmana fins a la nit del 31 de desembre del 85%, cosa que s’aproximaria al 2016, i quedaria vuit punts per sobre de l’any passat, destaquen fonts de la patronal. En canvi, durant la nit de Cap d’Any en concret el llistó s’elevarà fins al ple a molts establiments, si no hi ha contratemps d’última hora.

Aquesta millor marxa en el ritme de reserves s’ha traduït en la recuperació dels preus, per sobre de les gangues del 2017, tot i que encara més accessibles que altres grans ciutats europees. Així, les opcions més modestes en habitacions múltiples comencen entorn dels 40 euros per persona (a dos dies vista, en queden poques), però hi ha bastants albergs on un llit en habitacions compartides (de 8 a 12 persones) supera els 100 euros per barba. Booking.com ja dona com a no disponible un 90% de l’allotjament local per a aquestes dates. En l’altre extrem quant a preus, encara queda algun 5 estrella entorn dels 300 euros, tot i que molts estan ja complets o per sobre de 500 euros la nit.

En alguns albergs es pagaran més de 100 € per persona en habitacions compartides fins i tot per 12 viatgers

Els hotels són precisament grans protagonistes de Cap d’Any. Des que la ciutat és destinació destacada de Cap d’Any, han assaltat també l’arena gastronòmica amb una enorme oferta de menús de gala. ¿Els més cotitzats de l’any? A l’exclusiva terrassa de l’Hotel Majestic, La Dolce Vitae, oberta només per a uns 20 clients (i sense nens), es paguen 550 euros per un menú d’alt voltatge que inclou una ampolla de Dom Pérignon per parella i ja no queden places. Al restaurant Lasarte de l’Hotel Monument, la tercera estrella Michelin a Martín Berasategui ha esgotat fa setmanes la disponibilitat del seu menú (del llamàntol blau al filet al carbó) maridat amb vins per 530 euros. Un podi compartit amb Moments (de Carme Ruscalleda, al Mandarin Oriental), amb un àpat maridat a 510 euros que també ha aconseguit el ple. En aquesta lliga de les estrelles, també destaca l’Hotel W, la proposta de 450 euros del qual inclou una de les festes més ‘cool’ de la ciutat.

Afloren també altres opcions hoteleres, com disfrutar de vistes panoràmiques i copa a les seves terrasses, com en el Crowne al costat de Maria Cristina o el The Serras, al costat del Port Vell, contemplant el piromusical.

Diversitat i transport

Fonts del Gremi de Restauració de Barcelona i diversos empresaris consultats confirmen que les previsions són bones, tot i que s’entaularà una batalla de forquilles. Fins i tot en botigues amb degustació poden veure’s reclams amb menús de Cap d’Any per 75 euros aquests dies.

Nit de cap d’any al restaurant club Carpe Diem (CDLC).

I mentre que el viatger ‘last minut’ és qui decantarà moltes balances, des del portal de reserves d’Eltenedor destaquen que el 70% de la clientela barcelonina prefereix reservar aquestes grans ocasions amb almenys un parell de setmanes d’antelació. I en la meitat dels casos, en restaurants de categoria superior als que freqüenta normalment. 

Notícies relacionades

Els qui vulguin viure una entrada del 2019 multitudinàriament i gratuïtament, tenen l’opció del’espectacle multimèdia de l’avinguda de Maria Cristina, aquest any a càrrec de la companyia francesa Groupe F i que fusiona música, focs, Font Màgica i coreografies. El muntatge complet comença a les 23.40 hores i durarà 24 minuts, amb acròbates, videoprojeccions, un esfera inflable de llum de 10 metres de diàmetre i més sorpreses.

Tant per arribar allà com per moure’s per la ciutat, l’opció més senzilla torna a ser el metro, que aquest any no batrà el seu rècord de funcionament, tot i que circularà ininterrompudament 43 hores, des de les 5.00 hores del 31 fins a la mitjanit de l’1, amb freqüències intensives de 22.00 a 02.00 hores.