Anar al contingut

Per a 500 unitats

Oberts els ajuts per a la compra de bicicletes elèctriques a Barcelona

La subvenció, de 250 euros, està disponible per a bicicletes amb un preu màxim de 1.350 euros

El Periódico

Oberts els ajuts per a la compra de bicicletes elèctriques a Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat una nova convocatòria de subvencions de 250 euros per a la compra de 500 bicicletes elèctriques, per als barcelonins que vulguin adquirir-ne una.

En un comunicat aquest dimecres, l’AMB explica que la subvenció està disponible per a bicicletes amb un preu màxim de 1.350 euros, i per accedir-hi, els ciutadans han d’anar a una de les 32 botigues adherides com a entitats col·laboradores de l’AMB, escollir una bicicleta, i omplir un formulari per acreditar que viuen en un dels 36 municipis metropolitans.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, ha explicat en el comunicat que la bicicleta és una de les opcions de transport que fomenten des de l’AMB "per ajudar a impulsar el canvi d’hàbits cap a una mobilitat sostenible".

Poveda ha recordat que ,a més d’aquestes subvencions, que es realitzen des del 2014 i que ja han facilitat l’adquisició de 3.300 bicicletes elèctriques, també desenvolupen altres projectes, com la Biciempresa, per fomentar els desplaçaments amb bicicleta a la feina.

Un 90% de les sol·licituds de les convocatòries anteriors corresponen a ciutadans particulars, mentre que un 10% procedeix d’empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients, i en els repartiments i serveis a domicili.