desallotjament

Una casa per a Mouktaria

La plataforma Stop Desnonaments Raval ocupa l'Oficina de l'Habitatge per demanar una vivenda per a una família desnonada

desnona

desnona

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo

Diversos veïns i membres de la plataforma Stop Desnonaments Raval han ocupat aquest dimecres a la tarda l’Oficina de l’Habitatge del districte de Ciutat Vella per demanar una casa per a Mouktaria. Ella és una veïna del Raval de Barcelona, de 50 anys i d’origen marroquí, que vivia fins aquest matí en un pis del número 6 al carrer de Petxina. Juntament amb un marit malalt després d’una operació de ronyó i una filla en edat universitària.

Aquest migdia la família ha sigut desallotjada per ordre judicial després d’un procés obert després de la denúncia de la propietària, una particular a qui es va deixar d’abonar el lloguer ja que Mouktaria es troba a l’atur (tot i que fa tasques puntuals de neteja), el seu home no pot treballar (està en situació "de dependència") i la seva filla encara està estudiant, la carrera de Filologia hispànica

"Fa aproximadament un any que la família es troba en llista d’espera de la mesa d’emergència perquè se li assigni un pis. No poden buscar cap altra vivenda perquè els preus actuals del lloguer són inassumibles per a ells", ha explicat Miguel Martí, d’Stop Desnonaments Raval.

Passaran la nit en un hostal

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert a la família una pensió "provisional" fins que se li assigni una vivenda de protecció oficial. Una proposta que ha generat "un profund rebuig" per part dels activistes antidesnonaments, ja que no ho consideren un lloc adequat per al pare malalt.

La primera a sortir de la vivenda, després de l’arribada dels agents dels Mossos d’Esquadra que han acudit a complir l’ordre de llançament, ha sigut la filla de la parella, que ha demanat als veïns antidesnonaments concentrats davant la porta que cessessin la protesta i deixessin sortir els seus pares de forma pacífica per evitar situacions violentes amb la policia. La seva mare es trobava "molt nerviosa". 

Notícies relacionades

Després d’aquesta petició, la família ha sortit de la finca amb tranquil·litat i els activistes han decidit prosseguir amb la protesta a la tarda, ocupant l’Oficina de l’Habitatge ubicada a la plaça de Salvador Seguí. L’objectiu de la tancada ha sigut pressionar perquè se’ls doni un reallotjament més digne que un hostal. "Aquest cas és prou greu com perquè l’ajuntament busqui un altre recurs", mantenen els veïns que els recolzen.

Aquest dilluns estaven programats un total de set desnonaments a Ciutat Vella, sis dels quals han sigut suspesos gràcies a protestes antidesnonaments. En aquest districte s’han comptabilitzat gairebé 600 propietats que resten buides després de desallotjaments judicials. 

Temes:

Desnonaments