SUCCESSOS

Els Mossos detenen quatre menors d'un centre per a 'menes' de Barcelona

La policia va ser requerida pels educadors que no podien contenir una baralla que va sorgir al recinte

Els fets van passar aquest diumenge a la nit i els delictes que s'atribueixen als nois són d'amenaces als seus cuidadors

rjulve45195474 barcelona 25 09 2018 menores inmigrantes sin papeles y sin c181105183312

rjulve45195474 barcelona 25 09 2018 menores inmigrantes sin papeles y sin c181105183312 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra van arrestar aquest diumenge a la nit  quatre 'menes’,menors no acompanyats, acollits en un centre d’emergència obert a l’Eixample de Barcelona. Els educadors van trucar al 112 perquè els interns es van rebel·lar, pel que sembla perquè no els deixaven fumar, i la situació es va crispar fins al punt que els treballadors van arribar a témer per la seva integritat.

Quan la policia catalana va acudir al centre va acabar arrestant quatre dels menors per un delicte d’amenaces. Segons fonts policials, cap dels educadors ni tampoc el monitor implicats en la baralla va patir lesions de gravetat.

El de l’Eixample és un dels centres que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va obrir d’urgència per poder atendre temporalment l’onada de nouvinguts de procedència marroquina a Catalunya en situació de desemparament. Durant setmanes, després de col·lapsar el sistema de protecció, molts d’ells van dormir a les comissaries. 

Notícies relacionades

La resposta de la Generalitat va ser obrir centres com el de l’Eixample que eviten que dormin al terra d’una seu policial, completament desatesos. Són espais que s’han construït amb mòduls prefabricats que milloren substancialment la situació dels menors però que són només temporals.

En aquests centres estan atesos per educadors i a l’espera que se’ls assigni un establiment d’acollida definitiu. No obstant, en les últimes setmanes, les comissaries estan rebent també molts menors que s’escapen del seu centre assignat perquè és lluny de Barcelona.