VENDA AMBULANT IL·LEGAL

L'oposició colla Colau per l'agressió d'uns manters a un turista

El PDECat, Ciutadans, ERC i el PSC demanaran que Colau dimiteixi com a responsable de seguretat

Forcen la celebració d'una comissió extraordinària de presidència, que tindrà lloc dimecres

fcasals44531793 corrige nacionalidad    graf1664  barcelona  03 08 2018   el180803190555

fcasals44531793 corrige nacionalidad graf1664 barcelona 03 08 2018 el180803190555 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’agressió a un turista a càrrec d’uns manters dimecres passat als voltants de la plaça de Catalunya ha portat diversos grups de l’oposició a reclamar aquest dilluns la celebració immediata d’una comissió extraordinària de presidència en què es pugui abordar la qüestió. El PDECat, Ciutadans, ERC i el PSC no deixaran passar els fets i han subscrit la petició de convocatòria perquè la trobada se celebri aquesta mateixa setmana. Tot i que encara està per tancar, tot indica que la comissió es reunirà dimecres a mig matí.

En la comissió, segons consta en la mateixa proposta, demanaran la dimissió de Colau com a responsable de seguretat i el nomenament d’un nou càrrec polític "de reconegut prestigi i amb experiència acreditada" que tingui l’aprovació dels grups. Colau és la principal responsable política de seguretat per sobre del comissionat, Amadeu Recasens.

Notícies relacionades

El text de la proposició que han presentat els grups condemna "la situació de deteriorament de la ciutat que s’ha traduït en episodis clars d’incivisme i d’inseguretat cap a les persones", constata "la incompetència manifesta del govern" i reprova la gestió de l’alcaldessa en seguretat i civisme.

Fer complir les ordenances

La iniciativa també advoca per "exigir" al govern que doni instruccions clares per fer complir les ordenances municipals, per reclamar-li que doni compliment al pla de xoc contra els narcopisos, a les "diferents iniciatives aprovades i acceptades" en les comissions i el plenari sobre la lluita contra el top manta, així com dels acords de la Mesa d’Afectats pel Top Manta.