ICONA DEL BARRI

El popular ninot d'El Tío Che del Poblenou tornarà a la seva ubicació habitual

L'orxateria havia hagut de retirar l'estàtua per ocupació indeguda de l'espai públic i sota l'amenaça d'una multa

L'ajuntament rectifica després que els veïns del barri iniciessin una campanya per exigir el retorn de la figura

tio-che

tio-che

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona restituirà al seu lloc original la popular figura del’orxateria El Tío Che, retirada el cap de setmana per ordre del mateix consistori, han indicat fonts municipals, que reconeixen que una inspecció va assenyalar fa uns dies que l’estàtua, fabricada per un ninotaire valencià i col·locada al costat de l’establiment des de fa 20 anys, constituïa un "element no autoritzat a la terrassa" del local. Per això, els responsables del districte de Sant Martí van iniciar un expedient sancionador contra l’orxateria. 

La retirada havia despertat una forta indignació veïnal al barri del Poblenou de Barcelona, on fins i tot s’havia iniciat una campanya a la plataforma Change.org

L’ajuntament, que finalment ha donat ordres de paralitzar l’expedient sancionador, havia amenaçat de multar els propietaris amb 105 euros per l’estàtua. Aquest dilluns, el consistori ha rectificat i ha enviat una nota a aquest diari dient que finalment el ninot objecte de polèmica s’ha considerat com a "més propi de la imatgeria festiva del Poblenou que de la promoció de l’establiment comercial. El regidor del districte, Josep Maria Montaner, ha informat també que l’expedient ha quedat arxivat. Els propietaris de l’orxateria, fundada el 1912 pel fundador de la família que encara la regenta, el 'tío Che' al qual homenatja el ninot de fibra de vidre instal·lat a la cantonada de la rambla de Poblenou i Ramon Turró des de fa uns 20 anys, el van guardar a la biblioteca de Can Saladrigas en espera que arribés una solució.

Notícies relacionades

L’orxateria va publicar dissabte passat aquest tuit:

La figura tornarà aquest dilluns a la tarda al seu lloc habitual. La polèmica també havia arribat a Twitter. I en un estiu en què l’oposició a Ada Colau està convertint en ‘casus belli’ cada incident a la ciutat, aquest episodi menor, fruit pel que sembla d’un excés de zel d’un funcionari, ha adquirit dimensions insospitades.