Anar al contingut

Una altra vetllada tòrrida

Nit rècord de temperatures mínimes a Barcelona

Feia 15 anys que l'Observatori Fabra no registrava una mínima tan elevada: 27,2ºC

El Periódico

Nit rècord de temperatures mínimes a Barcelona

FERRAN NADEU

Nit tòrrida a Barcelona, en què ha sigut complicat agafar el son. La que més, en molt temps. De fet, feia 15 anys que a l’Observatori Fabra de Barcelona no anotaven una temperatura mínima tan elevada: els 27,2 ºC d’aquesta matinada han quedat només a 6 dècimes del rècord absolut del 2003 d’aquesta sèrie de dades centenària.

En altres punts de la ciutat, el mateix. A l’aeroport del Prat l’estació de l’Aemet ha batut l’antic registre històric de temperatura mínima elevada, que fins ara era de 26,8 ºC corresponent als anys 2012, 2006 i a ahir divendres. Aquest dissabte la temperatura mínima no ha descendit dels 27,3ºC. O sigui, un rècord històric d’aquesta sèrie iniciada el 1924.

Així ha sigut en nombrosos punts, com detalla el Meteocat, l’estació del qual, a Ciutat Vella, ha tornat a batre el rècord d’aquesta setmana. Aquesta matinada el termòmetre no ha descendit de 29,4ºC, rècord absolut d’aquest observatori de 12 anys de vida. També s’han superat les marques a Sant Andreu, amb una mínima de 27,4 ºC i a Vallcarca, amb 28,2ºC.

La situació a Barcelona no és excepcional, les altíssimes temperatures d’aquesta nit passada han sigut generalitzes al litoral.

I el panorama no pinta gaire millor per a aquest dissabte, d’acord amb les temperatures que preveu el Meteocat. Tot i que els termòmetres baixaran a partir de la setmana vinent. O això s’espera. De moment, aquí teniu les xifres que s’anuncien per a avui:

Temes: Calor