DIJOUS A LA NIT

Petit incendi a la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona

El foc, ràpidament extingit, va afectar el fons Díaz-Plaja, però encara no se sap quants llibres va destruir

La històrica institució compta amb 49.000 exemplars catalogats i 875 títols de publicacions periòdiques

zentauroepp472393 academia bones lletres180727164333

zentauroepp472393 academia bones lletres180727164333 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

"Hem tingut una sort tremenda dins de la petita desgràcia". Són les paraules de Josep Maria Sans Travé, tresorer de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, on hi va haver un incendi aquest dijous poc abans de les nou de la nit. Un foc generat per causes encara no confirmades (tot i que es creu que va ser un curtcircuit) va causar estralls al 20% dels llibres de la sala en què es trobava el fons de Guillermo Díaz-Plaja.

Els Bombers de Barcelona confirmen que aquest dijous, després de rebre l’avís, van enviar sis tancs al Palau Recasens (Bisbe Caçador, 3), seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Es va donar l’incendi per extingit cap a les 21.30 hores. "El foc va afectar diversos llibres, però encara no sabem quants. La setmana que ve vindrà una pèrita i ho sabrem", explica Sans Travé.

Notícies relacionades

Aquest acadèmic respira tranquil perquè "el que podria haver passat" (és a dir, "quedar-se sense edifici", que està ple de llibres) finalment no ha ocorregut. També la setmana que ve l’acadèmia tindrà un informe de restauració per conèixer amb detall els danys causats. Això sí, segons el tresorer de la institució, "tot un armari ha quedat afectat".

La Reial Acadèmia de Bones Lletres posseeix documents de fins al segle XIV. Actualment, té 1.300 unitats documentals i compta amb gairebé 49.000 exemplars catalogats i 875 títols de publicacions periòdiques. 

Temes:

Incendis