URBANISME

Barcelona bloquejarà la construcció de pisos al parc de l'Oreneta

Qualifica com a zona verda una finca que estava qualificada com a edificable

barcelona-blindar-el-parc-de-laoreneta-com-a-zona-verda-i-evitar-que-sahi-construeixin-pisos---servei-de-premsa

barcelona-blindar-el-parc-de-laoreneta-com-a-zona-verda-i-evitar-que-sahi-construeixin-pisos---servei-de-premsa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment una modificació del pla general metropolità (PGM) per qualificar com a zona verda una finca que forma part del parc de l’Oreneta però que segons el planejament vigent era edificable. La requalificació de l’espai del carrer Montevideo, 33-53, impedirà un projecte que faria possible la construcció de 30 vivendes lliures i que va generar rebuig veïnal i permetrà que aquest espai continuï formant part del parc.

La modificació, aprovada amb l’única abstenció del PP, amb tot, encara ha de ser aprovada per la comissió d’Urbanisme de Barcelona del Departament de Territori. La revisió del PGM transfereix el sostre edificable d’aquesta finca de 6.239 metres quadrats a uns terrenys municipals pròxims al parc en els quals l’ajuntament podrà construir 45 vivendes de protecció amb una superfície sota sostre de 3.120 metres quadrats i un equipament de barri de 925 metres quadrats. 

Notícies relacionades

En el debat de la comissió, dimecres passat, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va celebrar que el que s’ha aconseguit és "preservar d’una vegada per totes que l’espai sigui qualificat de verd urbà", "resoldre una anomalia urbanística i evitar que es pugui edificar en aquest àmbit".

L’ajuntament reverteix així una modificació del planejament iniciada durant el mandat anterior i que va quedar paralitzada el desembre del 2015, en la qual no només es mantenia la qualificació d’edificable de la finca sinó que es transferien a aquest solar 2.415 metres quadrats d’edificabilitat d’una parcel·la situada al carrer Xiprer, 40-46. La nova edificabilitat es traslladarà a una finca situada entre el carrer Major de Can Carelleu, Gaspar Cassadó i Esports, amb una superfície total de 3.538 metres quadrats. Amb la reordenació de terra, la superfície del parc es mantindrà, però el guany de zona blindada urbanísticament com a verd serà d’uns 5.000 metres quadrats.

Temes:

Urbanisme