La Sagrada Família col·loca una creu gegant al pòrtic de la Passió

La peça mesura 7,5 metres d'alt i pesa 18 tones

El carrer Sardenya, entre Provença i Mallorca, s'ha tallat al trànsit

cruz-gloriosa-en-la-sagrada-familia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una creu de 7,5 metres d’alçària i 4,25 d’amplada, amb un pes de 18 tones, s’ha instal·lat aquest dilluns al pòrtic superior de la façana de la Passió de la Sagrada Família, en una complexa operació.

Es tracta de la Creu Gloriosa, una instal·lació que la Sagrada Família ha considerat "un veritable repte" a causa de l’envergadura i la forma de la creu. Els treballs s’han realitzat amb una grua autopropulsada i han començat a les 7.00 hores.  

Notícies relacionades

Per col·locar aquesta creu al cimaci, a 30 metres d’altura, es va instal·lar diumenge a les 20.00 hores una grua al carrer Sardenya, entre els carrers Provença i Mallorca, tram que ha quedat tallat al trànsit durant les tasques.

La creu és al centre de la cresteria que configuren 36 prismes hexagonals sustentats per 18 columnes davant un mur en què hi ha representats els noms dels patriarques i profetes, esculpits per Josep Maria Subirachs, que es dirigeixen cap a la resurrecció, representada al punt més alt pel sepulcre buit amb l’àngel que anuncia la resurrecció de Crist.