FRAU FISCAL

Una immobiliària deu 1,6 milions a l'Ajuntament de Barcelona

Publicada la primera llista de deutors amb deutes de més d'un milió d'euros

zentauroepp9960061 barcelona 19 2 2009 oficina de l habitatge oficina del habit180521105258

zentauroepp9960061 barcelona 19 2 2009 oficina de l habitatge oficina del habit180521105258 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat la llista de deutors amb deutes de més d’un milió d’euros en un "nou exercici de transparència i lluita contra el frau fiscal".

Segons aquesta llista, existeix un únic deutor, la promotora immobiliària Sacresa Terrenos 2, S.L., amb un deute de 1.645.845 euros que corresponen a l’Impost de Béns Immobiliaris (IBI) i plusvàlues i també algun IAE, segons ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat.

Aquesta mesura forma part de la política municipal per intensificar la lluita contra el frau fiscal i estrènyer el cèrcol als evasors fiscals, i es duu a terme ampliant els instruments de cobrament dels deutes tributaris de què disposa.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat que continuen "lluitant per construir una ciutat justa, en la qual cada u aporti segons les seves capacitats."

Reclamació a centres comercials

"A l’Ajuntament estem canviant i intensificant la inspecció fiscal i posant el focus i la lupa sobre els grans contribuents. No hi ha privilegis per a ningú i tothom ha de complir les seves obligacions tributàries", ha dit Pisarello.

Notícies relacionades

A més, l’Institut Municipal d’Hisenda ha dut a terme altres actuacions dirigides a lluitar contra el frau fiscal de grans contribuents a través de la inspecció.

Fruit del resultat de la inspecció a grans superfícies de la ciutat, l’Ajuntament ha reclamat 1,2 milions d’euros a diversos centres comercials per impostos presumptament no declarats.