ANÀLISI MUNICIPAL

Pisarello assegura haver complert un 71% del programa

El tinent d'alcalde assegura que el Govern de Colau reforçarà el parc públic d'habitatge en un 20%

Afirma que el balanç de tres anys de mandat és "satisfactori" perquè "els grans acords ja s'han aconseguit"

2
Es llegeix en minuts
ACN

El tinent d’alcalde d’Economia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha afirmat que en els tres anys de mandat que suma el Govern d’Ada Colau a l’Ajuntament s’ha complert un 71% del programa electoral amb què Barcelona en Comú es va presentar a les eleccions municipals del 2015.

Segons Pisarello, és "un balanç satisfactori", sobretot perquè, assegura el tinent d’alcalde, "els grans acords ja s’han aconseguit", i ara la ciutat està "en fase d’execució de molts projectes". Ha recordat els acords per a la reforma de l’Espai Barça, l’arribada del metro a la Marina i la Zona Franca i el tancament de la Model.

Pisarello també ha fet especial incidència en l’habitatge i ha assegurat que al final del mandat hi haurà "un reforç d’un 20% del parc públic" de pisos, gràcies a la construcció de noves promocions. Pisarello ha xifrat en 4.500 els "pisos en marxa" que té la ciutat ara mateix.

Precisament, la construcció d’habitatge ha sigut un dels temes que més ha retret l’oposició al Govern de Colau. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha assegurat que la construcció d’aquestes noves promocions públiques "s’ha fet en un moment difícil", ja que el Govern central i la Generalitat "no han fet el que corresponia" en aquest àmbit. Per això, ha llançat un repte al nou Govern de la Generalitat perquè "acompanyi" en la construcció de més edificis.

Barcelona en Comú afirma haver finalitzat 13 promocions públiques entre el 2016 i el 2017, però es preveu que entre el 2018 i 2019 se’n puguin acabar moltes més. Pisarello assegura haver atacat "el taló d’Aquil·les" de la ciutat, que es va generar durant els mandats del PSC i CiU.

Carrils bici

El titular d’Economia també ha recordat que han posat en marxa diverses mesures en la millora de la qualitat de l’aire, com la renovació del transport públic i la construcció d’una nova xarxa de carrils bici repartits per tota la ciutat.

Pisarello també ha remarcat la importància de la posada en funcionament de la nova empresa energètica municipal, que abans de finalitzar el 2018 començarà a operar oferint electricitat verda a un preu més competitiu i amb un servei de tarifes més flexible.

Segons el titular d’Economia, també "s’ha posat ordre en el turisme" i s’ha aconseguit "imprimir un cert canvi en el Mobile World Congress".

El tramvia

Notícies relacionades

Sobre els projectes que queden pendents, Pisarello també ha volgut fer referència a la construcció del tramvia, a la qual assegura que només "li falta un petit impuls que arribarà en qualsevol moment. Pisarello ha fet referència al canvi d’actitud de la candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, que s’ha mostrat a favor de la infraestructura.

També està a l’aire l’aprovació de la nova funerària pública, un tema que no apareixia al programa electoral però que es va activar després de "les reivindicacions de veïns" per la mala gestió dels serveis funeraris actuals.