El 'pla Graupera' per a l'alcaldia de Barcelona recull 15.000 firmes

El filòsof i tertulià defensa unes primàries per escollir un candidat unitari sobiranista

El 'pla Graupera' per a l'alcaldia de Barcelona recull 15.000 firmes

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

La proposta del filòsof i tertulià Jordi Graupera Jordi Grauperade celebrar unes primàries obertes per escollir un líder que encapçali una llista unitària sobiranista per a l'alcaldia de Barcelona ha recollit 15.000 firmes de suport en un mes.

La proposta de Graupera de cara a les municipals del maig del 2019 es va presentar fa un mes en dues sessions al Teatre Victòria amb aforament complet.

En aquest mes, la iniciativa "Primàries Barcelona" ha reunit més de 15.000 firmes de les 30.000 que es van marcar com a objectiu inicialment, i ha recollit 400 voluntaris, segons informen els promotors en un comunicat.

Graupera va presentar aquestes primàries obertes i va dir que s'hi presentaria com a candidat si s'arriben a celebrar, amb l'objectiu d'articular una candidatura unitària sobiranista que superi els partits independentistes.

Objectiu: contra Colau i Cs

Notícies relacionades

El filòsof, que s'ha erigit com una de les veus de l'independentisme a través de les tertúlies i les xarxes socials, considera que una llista unitària sobiranista seria la via per evitar que l'alcaldessa Ada Colau revalidi el mandat o que Ciutadans -que ha fet una oferta a l'ex primer ministre francès Manuel Valls.

A l'espera de com evoluciona el projecte de Graupera, el PDECat no descarta confluir amb candidatures més àmplies -potser amb una marca tipus Junts per Barcelona-, però de moment està en campanya de les primàries per escollir el seu cartell per al 2019, per al qual competeixen Neus Munté i Carles Agustí, mentre que ERC ja va designar al març Alfred Bosch com el seu alcaldable.