Acampades

Pisarello considera "adequat" el desallotjament de la plaça de Catalunya

El tinent d'alcalde justifica l'operació per la preservació de l'espai i la proximitat de Sant Jordi

12 dels sense sostre que estaven acampats accepten el reallotjament del consistori en centres i pensions

desalojocortadellas

desalojocortadellas

1
Es llegeix en minuts

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarelloha qualificat d'“adequat” el desallotjament de les acampades d'independentistes i sense sostre a la plaça de Catalunya, que s'ha produït aquest dimecres i que ja estava anunciat. Pisarello ha afirmat que el desallotjament “tenia com a objectiu evitar problemes d'insalubritat i garantir un ús raonable de l'espai”, tenint en compte que la zona acollirà d'aquí pocs dies grans concentracions de públic amb motiu de la celebració de Sant Jordi.

Notícies relacionades

Pisarello ha assegurat que el consistori vol preservar el dret a la llibertat d'expressió i que s'ha obert la possibilitat als dos col·lectius que protestaven a la plaça de Catalunya de mantenir la seva reivindicació mitjançant "punts informatius alternatius". La mà dreta d'Ada Colau ha subratllat que l'atenció als sense sostre és una prioritat per a l'ajuntament i ha recalcat que aquest ha incrementat el seu pressupost per atendre aquest col·lectiu en un 30%.

1.000 persones dormen al carrer

El gerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials, Jordi Sánchez, ha explicat que 12 dels gairebé 20 sensesostre que estaven acampats a la plaça han acceptat ser reallotjats: 10 en centres de primera acollida i dos en pensions. Sánchez ha subratllat que ara a Barcelona entre 1.000 i 1.100 persones dormen al carrer, un centenar més que fa sis mesos.