Els Mossos faran servir per primer cop drons per vigilar el Mobile

L'ús d'aeronaus autònomes requerirà restriccions a l'espai aeri de la Fira

zentauroepp42260646 seguridad mobile congress  dron mossos en gran via fira  fot180222131015

zentauroepp42260646 seguridad mobile congress dron mossos en gran via fira fot180222131015 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra incorporaran per primera vegada drons al dispositiu de seguretat del Mobile World Congress (MWC), que se celebra a Barcelona del dilluns 26 de febrer al dijous 1 de març, i realitzarà el primer vol en espai aeri controlat el dia de la inauguració.

Per portar a terme aquesta operació, el cos s'ha coordinat amb el gestor de l'espai aeri, Enaire, amb qui ha establert un protocol de coordinació sorgit de diverses reunions entre unitats dels mateixos Mossos i representants d'Enaire i Aena, ha informat la policia catalana.

Les aeronaus per control remot permetran obtenir imatges aèries en temps real i enviar-les a l'òrgan de coordinació policial, i es podran enlairar després d'haver realitzat un estudi aeronàutic de seguretat i d'haver desplegat un protocol intern d'actuació, a més de comptar amb un agent radiofonista encarregat de la comunicació amb la torre de control de l'Aeroport de Barcelona-el Prat i els pilots titulats.

Controlats

Notícies relacionades

Els Mossos utilitzen drons en investigacions policials des del 2012, però és la primera vegada que el cos es coordina amb Enaire, després de l'entrada en vigor del Reial Decret 1036/2017, que regula l'ús d'aquests dispositius.

El pla de seguretat de l'MWC, dirigit pels Mossos, s'ha dissenyat per garantir el normal desenvolupament del congrés mundial de mòbils i maximitzar la seguretat dels assistents i residents en l'entorn on se celebra, i incorpora la Guàrdia Urbana de Barcelona, la de l'Hospitalet de Llobregat i els cossos i forces de seguretat de l'Estat.