REFORMA

Barcelona estrena la 'nova' plaça de Folch i Torres

El consistori ha invertit 2,6 milions d'euros per remodelar aquest espai del Raval

lainz41408203 la pla a folch i torres estrena nova imatge per esdevenir un171224171207

lainz41408203 la pla a folch i torres estrena nova imatge per esdevenir un171224171207

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelo-na va donar per finalitzades les obres de remodelació de la plaça de Folch i Torres, una reclamació històrica dels veïns, que amb les seves aportacions han permès al consistori emprendre els treballs. Segons un comunicat de l’ajuntament, la reforma de la plaça va començar el febrer del 2017 i ha suposat una inversió municipal de 2,6 milions d’euros. L’espai compta amb 6.072 metres quadrats i està delimitat pels carrers de la Reina Amàlia, de la Lleialtat, per la Ronda de Sant Pau i per l’Institut Milà i Fontanals. El principal objectiu dels veïns era acabar amb el mur que atrinxerava la plaça, aïllava el Raval del fronterer Sant Antoni i feia de la plaça l’amagatall ideal per a tota mena d’activitats, sovint escassament cíviques.

Pista de bàsquet

Notícies relacionades

La modificació, els tràmits de la qual es van iniciar en el mandat de Xavier Trias, ha donat peu a la instal·lació d’una pista de bàsquet, ubicada a la cantonada entre l’Institut Milà i Fontanals i la ronda de Sant Pau. Al costat del carrer de la Reina Amàlia, a la part inferior de la plaça, s’hi han col·locat tres pistes de petanca, a la vora del Punt Verd: el 2018 se’n farà un altre a la mateixa plaça.

A l’espai central s’hi troba la zona de jocs infantils, amb 422 metres quadrats i dues parts: una destinada als infants de menys de 5 anys i una altra per a canalla de 6 a 12 anys.  Diverses obres pendents acabaran de perfilar l’espai i li permetran guanyar superfície. Es tracta de la reurbanització del carrer de la Reina Amàlia, que s’iniciarà en el segon trimestre del 2018, el mateix calendari que està previst per a la rehabilitació de la façana de l’institut, que compta amb un pressupost previst de 780.000 euros que aportarà en la seva totalitat el districte de Ciutat Vella.