Colau substitueix Collboni per un comissionat com a interlocutor amb les empreses

L'alcaldessa recompon el seu cartipàs i consuma la sortida del PSC del govern municipal

Pisarello serà regidor de l'Eixample, Asens de Sarrià-Sant Gervasi i Ortiz de Sant Andreu

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Barcelona

Ada Colau ja ha recompost el cartipàs municipal i ha executat la sortida del PSC del govern municipal. Més enllà de la lògica reorganització, la novetat principal és que es fitxarà un "comissionat" que reemplaçarà Jaume Collboni com a interlocutor del sector empresarial de la ciutat.

Notícies relacionades

El comissionat, que serà presentat aquest divendres, assumirà les competències d'empresa, promoció de la ciutat i innovació. L'alcaldessa divideix el nou govern en quatre àrees: Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, que encapçalarà el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello; el de Drets Socials, dirigit per Laia Ortiz; el de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, amb Jaume Asens al capdavant, i el d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, amb Janet Sanz com a responsable. 

 Nous regidors de districte

Les citades són adscripcions a àrees que ja existien però amb modificacions obligades per la sortida del govern dels socialistes. El que també passa en el cas dels districtes: el PSC dirigia Sarrià-Sant Gervasi, l'Eixample i Sant Andreu. Ara, Pisarello serà regidor de l'Eixample; Asens, de Sarrià-Sant Gervasi, i Ortiz, de Sant Andreu.