Colau descarta una coalició amb ERC a Barcelona

L'alcaldessa insisteix que governarà en solitari "amb molt diàleg"

Acusa el PSOE d'alinear-se amb el PP i el 155

Colau descarta un govern de coalició amb ERC que ni tan sols es planteja / FERRAN NADEU / VÍDEO: EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat aquest dimarts la possibilitat de formar un govern de coalició amb ERC després d'haver trencat el seu pacte amb el PSC, un assumpte que assegura que ni tan sols s'han plantejat, i ha avançat que es proposa governar "amb molt diàleg" i acords puntuals amb tots.

En una entrevista a la Cadena SER, Colau ha explicat que governaran en solitari, buscant acords puntuals amb altres formacions, però al ser preguntada per un possible acord amb ERC ha sigut rotunda: "No ens ho hem ni plantejat".

L'alcaldessa ha constatat la "duresa" de la situació política viscuda a Catalunya en els últims anys, que ha qualificat de "terrible" i en què veu la causa d'una ruptura de pacte que fan "amb molta tristesa".

No obstant, a Colau no li sembla que siguin ells els que trenquen l'acord amb els socialistes, sinó que ho atribueix al fet que el PSC "s'hagi situat clarament en un dels dos blocs que han polaritzat tant la societat catalana".

Onze regidors

La militància de Barcelona en Comú va aprovar el dia 12, amb un 54% dels vots davant un 45%, trencar el seu pacte amb els socialistes, i per tant la formació que lidera Ada Colau governarà ara només amb el suport d'11 dels 41 regidors que té el consistori.

Ha reiterat que BC rebutja tant la declaració unilateral d'independència (DUI) com l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que "és el pitjor que li ha passat a Catalunya en els últims anys".

Ha subratllat que el PSOE "s'ha alineat sense fissures" amb el PP en assumptes com les "càrregues policials" de l'1 d'octubre, l'entrada a la presó d'exmembres del Govern o l'actuació de la fiscalia en aquest assumpte.

L'alcaldessa de Barcelona ha recriminat al PSOE i al seu líder, Pedro Sánchez, que "en lloc de liderar una resposta de diàleg" i "d'esquerres" "s'ha alineat amb la proposta més dura del PP".

En aquest sentit, s'ha mostrat segura que "si el PSC hagués consultat les seves bases, segur que hauria sortit rebutjar el 155, llavors a Barcelona es mantindria el pacte", ha afegit.

"No és una cosa que passi a Barcelona, sinó a tot Catalunya, no s'entén la postura del partit socialista al recolzar sense fissures el PP", un partit que ha qualificat de "corrupte", i ha recordat que Sánchez va dir que "havia vingut per fer fora el PP".

Que el Govern català s'expliqui

Segons la seva opinió, la DUI, la desobediència al Tribunal Constitucional o la fuga d'empreses haurien de tenir conseqüències "polítiques" per als independentistes, però vol que la Generalitat "estigui lliure perquè pugui respondre davant la ciutadania".

Notícies relacionades

Al ser preguntada per les conseqüències econòmiques de la DUI, ha assegurat: "El que més ens ha repercutit són les càrregues policials", segons assegura que ha constatat en les seves converses amb ajuntaments d'altres països i empreses estrangeres, perquè "van generar més pànic".

Però també ha reconegut que la DUI "va ser una amenaça que va fer que moltes empreses se n'anessin".