DELICTE DE DESORDRES

Detinguda una treballadora per donar avisos falsos de bombes en un hotel de Cornellà

L'alarma es va registrar dos dies després dels atemptats de Barcelona i Cambrils i va obligar a desallotjar 196 persones

Un parc de Cornellà.

Un parc de Cornellà.

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra van detenir el divendres 8 de setembre la treballadora d'un hotel de Cornellà per fer falses amenaces de bomba a l'establiment en què treballava, dos dies després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que van provocar que es desallotgés l'edifici i s'hagués de recol·locar 196 persones. 

La dona, de 28 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Sant Andreu de la Barca, està acusada d'un delicte de desordres públics, que li podria suposar penes de fins a un any de presó.  La detinguda ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els falsos avisos van ser el diumenge 20 d'agost, cap a les 00.20 hores, al telèfon d'emergències 112, quan un comunicant va manifestar en dues trucades que hi havia una bomba en un hotel del municipi de Cornellà de Llobregat. 

Com a mesura de prevenció i donat el protocol policial establert, les dotacions policials van desallotjar, cap a les 00.30 hores, els 196 clients de l'hotel, d'una manera ordenada i sense incidents fins a un punt de trobada a la via pública. Així mateix, la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat va tallar el carrer, en els dos sentits.

Els Mossos van fer les comprovacions i van considerar que havia sigut una falsa amenaça de bomba, i cap a les 04.30 hores els clients van tornar a les seves habitacions.

Notícies relacionades

Durant aquest temps, els responsables de l'hotel van fer gestions amb hotels pròxims per reubicar les famílies amb nens i es van entregar de manera continuada, mitjançant carros de transport de maletes, una gran quantitat d'ampolles d'aigua i de pastes per atendre els clients que eren al carrer. A més, els van pagar l'import de les 80 habitacions que estaven ocupades, de forma que la responsable de l'establiment hoteler va avaluar les pèrdues patrimonials en un valor d'uns 8.000 euros.

Els investigadors van descobrir que les dues trucades s'haurien fet des del mateix hotel desallotjat, concretament des de la centraleta de l'hotel i van veure les imatges de les càmeres de seguretat.