CANVIS EN LA MOBILITAT A LA CAPITAL CATALANA

Barcelona estrenarà cinc carrils bici aquest mes

Els més de 3,5 quilòmetres nous busquen connectar itineraris i resoldre discontinuïtats

vvargas34909182 barcelona   2016  08 03 sociedad  para un reportaje sobre ru160804142943

vvargas34909182 barcelona 2016 08 03 sociedad para un reportaje sobre ru160804142943 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

Cinc nous carrils bici entraran en funcionament aquest mes d'abril a Barcelona. La capital catalana sumarà així 3,6 quilòmetres de carril bici que pretenen millorar la connexió global de la xarxa, connectar itineraris i resoldre discontinuïtats, segons ha destacat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, en declaracions als mitjans.

Els nous carrils estaran al carrer de Cartagena -connectant Glòries amb l'Hospital de Sant Pau-; a Ramon Turró, entre la rambla del Poblenou i Selva de Mar; Selva de Mar entre Pere IV i la Gran Via; Sant Adrià entre Ferran Junoy i Ciutat d'Asunción, i Ciutat d'Asunción entre els carrers São Paulo i Sant Adrià, ha detallat l'Ajuntament en un comunicat aquest diumenge.

El carril bici del carrer Cartagena és una prova pilot per incorporar un disseny inèdit a les seves cruïlles amb els carrils del carrer Provença i Consell de Cent, amb espais d'espera a les interseccions, perquè els girs de les bicicletes siguin més segurs.

El Govern municipal analitzarà la funcionalitat d'aquesta prova pilot i determinarà si s'ha d'ajustar o millorar el disseny, que és fruit d'aportacions sorgides del grup de treball de la bicicleta del Pacte per la Mobilitat.

ALTRES CARRILS PREVISTOS

A més, se segueix treballant en l'execució de sis trams amb 7,6 quilòmetres més que acabaran entre el maig i el juliol, a l'avinguda Diagonal cap al Campus Besòs; l'avinguda Gregorio Marañon entre Diagonal i Aristides Maillol; de Diagonal al parc de Cervantes; a la Zona Franca; al passeig Pujades, i de la ciutat a Esplugues de Llobregat.

L'Ajuntament de Barcelona també està tramitant els contractes per executar 62,5 quilòmetres de carrils bici que es començaran a construir al llarg d'aquest any, dividits en dos grans paquets que inclouen 30 actuacions, i està prevista la licitació de la redacció dels projectes d'un tercer.

Notícies relacionades

Un dels nous eixos unirà la plaça Drassanes, el passeig Josep Carner, la plaça Portal de la Pau i el passeig Colom, que enllaçarà amb el del Paral·lel i la Rambla, amb un nou carril bidireccional que estarà situat al centre de la calçada.

Els quilòmetres de carrils bici han augmentat un 21% des que va començar el mandat d'Ada Colau, i han passat de 116 a 141 quilòmetres. El Govern municipal continua treballant per arribar als 308 que s'ha fixat com a objectiu.