TRAGÈDIA AL MAR

El patró de la Confraria de Pescadors apunta a un "error humà" en l'accident de Barcelona

"Les famílies estan destrossades", ha assegurat Juárez, que no troba explicació al fet que el vaixell no detectés el pesquer

cmontanyes37751781 accidente pesquero170320192959 / Andreu Dalmau

cmontanyes37751781 accidente pesquero170320192959
Declaracions del patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona, José Manuel Juárez.

/

1
Es llegeix en minuts

El patró major de la Confraria de Pescadors de BarcelonaJosé Manuel Juárez, ha assegurat que el vaixell rus 'MID Volga 2' va abordar per babord el pesquer 'El Fairell' en l'accident de dilluns, i ha apuntat a "un error humà".

En declaracions als mitjans, ha afirmat: "Pot ser un error humà més que una altra cosa. Han abordat el pesquer per la banda de babord; això ho tinc claríssim", encara que no ha volgut anar més enllà en les seves explicacions de qui va cometre l'error.

Al preguntar-li per què el vaixell no va detectar el pesquer, ha respost: "No té explicació; no la tinc, no hi ha lògica", segons Juárez, que ha comparegut amb la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret.

Al preguntar-li si el vaixell podria haver evitat el pesquer, no ha volgut opinar i s'ha limitat a dir que "el mercant va agafar els dos mariners vius, i això és molt important. Va salvar dues persones".

Notícies relacionades

Ha afegit que va intercanviar poques paraules amb els mariners rescatats: "¿Com esteu? Bé, però es van enfonsar", a més d'explicar que estaven al fons del mar, i que se'ls va emportar un remolí i van sentir un gran cop.

"Les famílies estan destrossades", ha dit Juárez, que ha relatat que en els seus 40 anys d'experiència com a pescador ha vist com augmenta el nombre de vaixells que es troben al pescar, ja que han passat de veure'n un cada tres dies a veure'n una desena al dia.