TRAGÈDIA MARÍTIMA

Un robot submarí se suma a la recerca dels pescadors desapareguts a Barcelona

Un total de 13 embarcacions, entre elles nou pesquers, participen aquest matí en l'operatiu

Els altres dos ocupants del pesquer han resultat ferits i han sigut traslladats a l’hospital. / EFE / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Un total de 13 embarcacions, entre elles nou pesquers, estan participant aquest dimarts al matí en la recerca dels dos pescadors desapareguts després d'un accident marítim a Barcelona, ha informat Salvament Marítim. Està previst que aquesta tarda s'hi sumi un robot submarí procedent de la Corunya.

L'embarcació de rescat 'Guardamar Calíope' de Salvament Marítim segueix actuant -ha estat activada tota la nit- i es preveu que aquest dimarts al matí l'helicòpter 'Helimer 205' s'incorpori a la recerca dels tripulants d''El Fairell', desapareguts després de col·lisionar amb el vaixell mercant rus 'Midvolga 2'.

També participa en les tasques de recerca l'embarcació de Creu Roja 'LS Mediterránea' i a les 9.30 hores ha sortit de Port Ginesta, a Castelldefels (Baix Llobregat), una segona embarcació, la 'LS Neptuno', que s'unirà a les actuacions.

La Generalitat ha destinat a la recerca l'embarcació 'Lluerna' i també hi actua una patrullera del Servei Marítim de la Guàrdia Civil.

Per a les 15.00 hores s'espera l'arribada d'un caçamines de l'Armada, i a les 21.30 hores del vaixell de salvament 'Clara Campoamor' procedent de Cartagena i un robot submarí de la Corunya, que rastrejaran la zona per buscar els mariners.

Notícies relacionades

El sinistre va passar dilluns a les 15.21 hores, quan el 'Midvolga 2' acabava de sortir del port de Barcelona i va col·lisionar amb el pesquer, que té la base a la capital catalana, a tres milles nàutiques -uns 2,5 quilòmetres- de l'enclavament portuari barceloní.

El patró d''El Fairell' i un mariner van ser rescatats i traslladats fora de perill a l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès. Al 'Midvolga 2' no hi va haver cap tripulant ferit.