Llibertat sota fiança de 2.000 euros per al 'youtuber' que va donar galetes amb dentífric a un sensesostre

Haurà de comparèixer regularment al jutjat i té prohibit sortir del país

La fiscalia havia sol·licitat presó provisional eludible amb una fiança de 6.000 euros

 

 

3
Es llegeix en minuts

La jutge ha decretat la llibertat sota una fiança de 2.000 euros per al jove 'youtuber' de 19 anys que va humiliar un indigent a Barcelona. Reset, sobrenom amb què es va fer famós aquest 'youtuber', va regalar 20 euros a un sensesostre just abans d'entregar-li galetes que ell havia omplert prèviament amb dentífric. Ho va gravar tot amb una càmera i ho va penjar al seu canal de Youtube. 

La titular del jutjat número 31 ha decretat així mateix que se li retiri el passaport i li ha imposat la prohibició de sortir del país i l'obligació de personar-se regularment en aquesta seu judicial per firmar.

La Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació havia demanat presó provisional eludible amb una fiança de 6.000 euros. Amb pagament previ de 2.000 euros, Reset podrà esperar a casa que arribi la data d'un judici al qual assistirà en qualitat d'imputat per un delicte contra la integritat moral de l'indigent.  

ES NEGA A DECLARAR

Reset s'ha negat avui a declarar davant la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona. El noi ha entrat i sortit de la Ciutat de la Justícia de pressa i sense parlar amb els mitjans, davant els quals s'ha tapat la cara.

Tampoc el seu advocat, Fernando Lillo, ha volgut fer cap tipus de declaració a la sortida de la compareixença, que s'ha endarrerit, segons han explicat fonts de fiscalia, perquè no s'ha pogut trobar el sensesostre perquè prestés declaració davant totes les parts.

Entre les mesures cautelars que se sol·liciten no hi figura cap de relacionada amb la presència del jove a les xarxes, ja que el vídeo en què s'humiliava el captaire ja està retirat.

INVESTIGACIÓ DE LA URBANA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va denunciar el 26 de gener aquest 'youtuber' davant la Fiscalia especialitzada en delictes d'Odi i Discriminació, al tenir coneixement dos dies abans de l'esmentat vídeo.

Els agents de la Urbana van localitzar l'indigent el 24 de gener al barri de la Marina del Port i li van oferir la possibilitat de denunciar, al considerar que podria haver sigut víctima de delicte penal, a la qual cosa l'home va accedir.

L'home els va dir que el jove se li va acostar el 17 de gener, li va regalar un bitllet de vint euros i li va entregar les galetes i que, al menjar-les, es va començar a trobar malament i a patir moltes nàusees.

Quan els urbans estaven parlant amb la víctima, va aparèixer al lloc l'autor del vídeo, que va assegurar als agents que tenia la intenció de passar la nit amb l'home, gravar-lo de nou i demanar disculpes públicament a través del seu canal de Youtube.

Al ser identificat, el 'youtuber', de nacionalitat espanyola, origen xinès i sobre el qual no consten denúncies prèvies per fets semblants, no es va quedar a dormir finalment amb el sensesostre, després que la víctima el denunciés pel tracte humiliant rebut.

La Guàrdia Urbana va denunciar el jove davant la Fiscalia per infligir un tracte degradant al sensesostre, menyspreant la dignitat i integritat moral d'una persona en risc d'exclusió social, amb l'agreujant que hi havia una finalitat de distribuir l'incident a altres persones a través de les xarxes socials.

Notícies relacionades

El jove denunciat va penjar al seu canal de Youtube un vídeo de deu minuts en què demanava perdó i reconeixia que és un noi "immadur". "Segueixo tenint el cap d'un nen. Encara no he madurat. Suposo que per això faig aquestes bogeries", va al·legar.

No obstant, en un vídeo anterior al de les seves disculpes, el 'youtuber' presumia de la seva actuació i es mofava de la víctima, assegurant que menjar les galetes amb dentífric li hauria ajudat a rentar-se les dents.