La jutge cita el youtuber que va humiliar un indigent en un vídeo

La Guàrdia Urbana va denunciar el jove per un delicte d'odi i discriminació

 

 

2
Es llegeix en minuts

Una jutge de Barcelona ha citat com a investigat un youtuber de 19 anys, amb més d'un milió de seguidors, que va ser denunciat per la Guàrdia Urbana per humiliar un sensesostre, a qui va regalar 20 euros i el va gravar quan es menjava unes galetes farcides de dentífric que li havia donat.

Segons han informat a Efe fonts judicials, la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona ha obert diligències i ha acordat citar en les pròximes setmanes el youtuber, conegut com a Reset, a instàncies de la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va denunciar el 26 de gener aquest youtuber davant la fiscalia especialitzada en delictes d'odi i discriminació, arran de les denúncies que el jove havia gravat i penjat a les xarxes un vídeo en què donava un tracte degradant i humiliant al sensesostre.

Els agents de la Urbana van localitzar l'indigent el 24 de gener al barri de la Marina del Port i li van oferir la possibilitat de denunciar, al considerar que podria haver sigut víctima de delicte penal, i l'home va accedir-hi. L'home els va explicar que el jove se li va acostar el 17 de gener, li va regalar un bitllet de 20 euros i li va entregar les galetes, i que, després de menjar-se-les, es va començar a trobar malament i a patir nàusees.

Quan els urbans estaven parlant amb la víctima, va aparèixer l'autor del vídeo, que va assegurar als agents que tenia la intenció de passar la nit amb l'home, gravar-lo de nou i demanar disculpes públicament a través del seu canal de Youtube després de l'enrenou causat pel seu vídeo a les xarxes socials. Els agents, que van identificar el jove, van comprovar que portava una motxilla amb un sac de dormir, mantes i una càmera de fotografiar.

FINALITAT DE DISTRIBUIR LA GRAVACIÓ

El youtuber, de nacionalitat espanyola, origen xinès i sobre qui no consten denúncies prèvies per fets semblants, no es va quedar a dormir finalment amb el sensesostre, després que la víctima el denunciés pel tracte humiliant rebut.

La Guàrdia Urbana va denunciar el jove davant la fiscalia, per infligir un tracte degradant al sensesostre, menyspreant la dignitat i integritat moral d'una persona en risc d'exclusió social, amb l'agreujant que hi havia una finalitat de distribuir l'incident a altres persones a través de les xarxes socials. El jove denunciat va penjar al seu canal de Youtube un vídeo de 10 minuts en què demanava perdó i reconeixia que és un noi "immadur". "Segueixo tenint el cap d'un nen. Encara no he madurat. Suposo que per això faig aquestes bogeries", va al·legar.

Youtube va retirar, a instàncies del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, les còpies del vídeo.

Notícies relacionades

Segons el youtuber, el vídeo que va gravar formava part d'un repte amb altres companys en què havien de donar 20 euros a una persona i gravar-la mentre es menjava galetes farcides amb dentífric. En el seu al·legat, el jove explicava que no va voler humiliar el vagabund, sinó que li va donar els 20 euros perquè va creure que els necessitava i li va entregar dues galetes per complir amb el repte, sense "pensar-s'ho dues vegades".

No obstant, en un vídeo anterior al de les seves disculpes, el youtuber presumia de la seva actuació i es mofava de la víctima, ja que assegurava que menjar-se les galetes amb dentífric el devia ajudar a rentar-se les dents.