L'AUTOR HA SIGUT DENUNCIAT

Youtube retira les còpies del vídeo de l'indigent rebent galetes amb dentífric

És la segona vegada que la plataforma elimina continguts a petició del CAC

 

 

1
Es llegeix en minuts

Youtube ha retirat, a petició del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), les còpies del vídeo on apareix una persona sense llar rebent unes galetes amb pasta de dents que lI donava un 'youtuber' per mofar-se'n.

El 'youtuber' autor de l'acció, conegut com Reset, ja va retirar el vídeo del seu canal de YouTube i va demanar disculpes, encara que el CAC va constatar que altres comptes de la plataforma l'havien pujat de nou, per això el passat 27 de gener va sol·licitar a l'empresa propietària de la plataforma que retirés els vídeos viralitzats que reproduïen el contingut original. Al vídeo es podia observar com el noi del seu canal feia un tractament sarcàstic, degradant i humiliant de la situació. El 'youtuber' ha sigut denunciat penalment per la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Aquesta és la segona vegada que Youtube retira continguts a petició del CAC. L'anterior vegada van ser cinc vídeos que incitaven a la violència masclista i que el CAC va denunciar en un informe presentat el 15 de juny del 2016.

Notícies relacionades

El CAC ha destacat, amb motiu del Dia de la Internet Segura, que se celebra demà, 7 de febrer, "la importància d'actuar amb les eines disponibles actualment davant els continguts de risc ainternet".

El CA C ha alertat que el 70% del trànsit d'internet ja està format per continguts audiovisuals i que "si bé la gran majoria són a la vegada entretinguts i educatius, també és cert que una part són molt nocius".