UNA PLAGA SOCIAL

Una regidora de Badalona denuncia haver patit dos atacs racistes

Fatima Taleb, de Guanyem Badalona, acusa l'exalcalde Xavier García-Albiol de "sembrar l'odi i dividir la ciutadania" durant el seu mandat

La regidora musulmana de Guanyem Badalona en Comú, Fàtima Taleb.

La regidora musulmana de Guanyem Badalona en Comú, Fàtima Taleb. / ACN / JORDI PUJOLAR

2
Es llegeix en minuts
JÚLIA REGUÉ / BARCELONA

La regidora de l'Ajuntament de BadalonaFàtima Taleb, ha denunciat aquest dilluns haver patit la setmana passada dos atacs racistes i islamòfobs a la ciutat per la seva condició de dona musulmana. En un comunicat, Taleb relata que el primer episodi va ser dilluns de la passada setmana: "Un home, de manera brusca, em va insultar, em va escopir i va marxar sense que tingués temps de reaccionar”. El segon va ser dijous: “Una noia em va insultar de manera agressiva, i s'hi van afegir familiars seus i persones alienes”.

“Passaven pel carrer pensant que tenien el dret a insultar-me, i jo el deure de callar, simplement per ser diferent i ser musulmana”, argumenta la regidora de Guanyem Badalona.

Taleb afirma que denunciarà aquest tipus d'actes “racistes, xenòfobs, islamòfobs que molta gent pateix cada dia en silenci” i culpa l'exalcalde Xavier García-Albiol d'instigar a “sembrar l'odi i dividir la ciutadania” durant el seu mandat “vinculant els problemes com la pobresa, l'atur i la falta de seguretat a l'arribada de persones de procedència estrangera o fins i tot vinculant el terrorisme a l'islam”.

Notícies relacionades

Alguns càrrecs polítics com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, han mostrat el suport a la regidora a través de Twitter.

Els últims càrrecs públics que van denunciar agressions van ser les regidores de l'Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira i Gala Pin, i la coordinadora i portaveu de Podem a Andalusia Teresa Rodríguez, tot ells de caràcter masclista. Maria Rovira va denunciar en un article haver patit una agressió sexual als carrers de Barcelona i Rodríguez l'assetjament de l'empresari Manuel Medina, president de l'empresa Guadarte i vocal de la Cambra de Comerç de Sevilla. Per una altra part, Gala Pin va publicar a les xarxes socials actituds i comentaris masclistes que va rebre per part de directius.